Kurca.cz
nakupuje ve slevě... a monitoruje historii cen ve více než 10M produktů
Levenhuk Atom 20x50 2086 CZK  -16% 
Binokulární dalekohled. Působivé 20x zvětšení a čočky s velkou aperturou umožňují pozorovat objekty, které jsou velmi daleko. Tento triedr je vhodný i k astronomickým pozorováním. Ergonomický pogumovaný povrch pláště zajišťuje bezpečný a pohodlný úchop. Má klasickou konstrukci na bázi Porro hranolů. Optika je vyrobena z borosilikátového skla BK-7 s antireflexní vrstvou na všech optických plochách, což pozorovateli umožňuje užívat si obraz vysoké kvality. Produkuje jasný a živý obraz s přesnou reprodukcí barev. Jednou z méně nápadných předností tohoto modelu je jeho praktický design: vzdálenost mezi tubusy lze nastavit v rozsahu 56 - 72 mm, a pravý okulár je vybaven kroužkem dioptrické korekce. Očnice z měkké pryže zajišťují maximální pohodlí při pozorování. Pryžové opláštění změkčuje nárazy a brání vlhkosti, nečistotám a prachu proniknout do přístroje. Triedr lze připevnit ke stativu. Hmotnost: 1,12 kg. Obsah soupravy: dalekohled, krytky okuláru a objektivu, závěsný řemen, čistící utěrka, pouzdro, návod k použití a záruční list.
Typ aktivity: Turistika;Turistické / Cestné;Pozorování přírody;Myslivost
Balení obsahuje: Popruh na krk;Čisticí hadřík;Pouzdro;Manuál
Šířka zorného pole na 1000 m: 56 m
Hmotnost: 1120 g
Zvětšení: 20x
Nepromokavé: Ano
Oční reliéf: 7 mm
Očnice: Guma
Průměr objektivu: 50 mm
Země původu: Čína
Barva: Černá
Průměr výstupní pupily: 2,5 mm
Varianta: 20x50
Zorné pole: 3,2°
Typ: Dalekohled

Námořní triedr určený pro rybáře nebo milovníky vodních sportů. Tento přístroj s velkou aperturou disponuje zvětšením 7x a širokým zorným polem, které umožňuje pohodlné sledování velkých objektů. Objektivy o průměru 50 mm zachycují velké množství světla, díky čemuž umožňují pozorování i za soumraku. Tyto nejlepší námořní binokulární dalekohledy jsou v plášti opatřeny vestavěným dálkoměrem a kompasem s diodovým osvětlením. Stupnice dálkoměru je viditelná v okulárech a s její pomocí je možné měřit výšku pozorovaného objektu nebo jeho vzdálenost a určit tak jeho polohu. K napájení diodového osvětlení je potřeba dvou baterií. Kompas udává směr k objektu. Sever je 360°, jih je 180°, východ 90° a západ 270°. Dálkoměr slouží k určení vzdálenosti pozorovaného objektu nebo jeho velikosti. Musíte znát jeden z těchto parametrů a pomocí speciálního vzorce pak můžete vypočítat druhý z nich. Do tohoto vzorce zadáte údaj z dálkoměru. Optická konstrukce je založena na využití Porro hranolů. Kvalitní optika vyrobená ze skla BaK-4 redukuje aberace na minimum a přenáší ostrý a sytý obraz. Čočky s několikanásobnou antireflexní vrstvou na všech opticky aktivních plochách výrazně snižují světelné ztráty. Vodotěsný plášť je vyroben z odolného plastu a je pogumovaný. Tím se zajišťuje ochrana optického přístroje před náhodnými otřesy. Dusíková náplň zabraňuje zamlžování čoček při náhlých změnách teploty. Lidé, kteří nosí brýle, ocení twist-up očnice – pomohou jim správně nastavit šířku zorného pole. Každý optický tubus triedru se zaostřuje zvlášť, tento model nemá mechanismus středového zaostřování. Přirozenému chvění rukou při dlouhodobém pozorování lze předejít instalací triedru na stativ. Specifikace: Zvětšení: 7x. Typ: pryzmat Porro. Okuláry: 2 prvky v 1 skupině. Objektivy: 3 prvky ve 2 skupinách. Materiál optiky: sklo BaK-4. Povrchová úprava optiky: antireflexní vrstva na všech optických plochách. Průměr objektivu (apertura): 50 mm. Výstupní pupila: 5 mm. Oční reliéf: 23 mm. Soumrakový faktor: 18,7. Relativní jas: 51. Práh rozlišení: 5,5. Zorné pole: 7°. Zorné pole: 122 m/1000 m. Nejkratší vzdálenost zaostření: 4 m. Dioptrická korekce okuláru: ±5 dioptrií. Mezipupilární vzdálenost (IPD): 56-76 mm. Zaostřování: individuální pro každý okulár. Očnice: vysunovací. Velikost: klasický. Materiál těla: plastik. Náplň: dusík. Specifikace vodotěsnosti: IPX7. Rozsah provozní teploty: −20…+55 °C. Obsah soupravy: binokulární dalekohled, krytky okuláru a objektivu, pouzdro, závěsný řemen, čistící utěrka, 2 baterie LR936 (jsou součástí balení), návod k použití a záruční list. Hmotnost: 1,42 kg. Rozměry balení: 24 × 23 × 11 cm. Doživotní záruka.
Šířka zorného pole na 1000 m: 122 m
Země původu: Čína
Zvětšení: 7x
Barva: Modrá
Oční reliéf: 23 mm
Průměr výstupní pupily: 5 mm
Typ: Dalekohled
Průměr objektivu: 50 mm
Nepromokavé: Ano
Hmotnost: 1420 g
Typ aktivity: Marine
Očnice: Skládací

Námořní monokulární dalekohled vybaven vestavěným kompasem a dálkoměrem. Tyto pomůcky umožňují optickému přístroji měřit vzdálenost k objektům a určovat směr objektů vůči světovým stranám. Monokulár je lehký a odolný; v batohu nezabere moc místa. Tento optický přístroj doporučujeme příznivcům rybolovu a majitelům malých plavidel. Zvětšení monokuláru je 7x, což postačuje k detailnímu pozorování vzdálených objektů. Minimální zaostřovací vzdálenost je pouhé 3 metry. Optika je vyrobena ze skla BaK-4. Čočky kompletně pokryté několikanásobnou antireflexní vrstvou přenášejí jasný obraz s vysokým rozlišením. Vodotěsný plastový plášť je naplněn dusíkem, který chrání čočky před zamlžováním. Přístroj má vestavěný kompas a dálkoměr pro použití během dne (nemá vlastní osvětlení). V okuláru uvidíte v oblouku úhlovou stupnici: ta ukazuje směr ke studovanému objektu v úhlových stupních. Sever je 360°, jih je 180°, východ 90° a západ 270°. Dálkoměr vám pomůže vypočítat vzdálenost k objektu, pokud znáte jeho rozměry (výšku). Můžete také vypočítat velikost objektu, pokud znáte jeho vzdálenost. Budete potřebovat údaje z dálkoměru a speciální vzorec pro výpočet. Tento monokulární dalekohled doporučujeme používat blízko vody s plovoucím popruhem Levenhuk FS10: toto jasné příslušenství zabrání, aby se optický přístroj potopil nebo ztratil. Specifikace. Materiál optiky: sklo BaK-4. Povrchová úprava optiky: několikanásobná, na všech optických plochách. Okuláry: 2 optické členy v 1 skupině. Objektivy: 3 optické členy ve 2 skupinách. Zvětšení: 7x. Průměr objektivu (apertura): 35 mm. Zorné pole: 7,5°. Relativní jas: 25. Soumrakový faktor: 15.65. Výstupní pupila: 5 mm. Oční reliéf: 23 mm. Nejkratší vzdálenost zaostření: 3 m. Dioptrická korekce okuláru: ± 4 dioptrií. Specifikace vodotěsnosti: IPX7. Materiál těla: plastik. Očnice: twisted-up. Další vlastnosti: vestavěný kompas a dálkoměr. Zorné pole: 130 m/1000 m. Rozsah provozní teploty: −20…+55°C. Balení: monokulární dalekohled, pouzdro, ochranná krytka okuláru, ochranná krytka objektivu, čistící utěrka, závěsný řemen, návod k použití a záruční list. Hmotnost: 0,42 kg. Rozměry balení: 18 × 9 × 7 cm. Doživotní záruka.
Země původu: Čína

Monokulární dalekohled s ideální kombinací silného zvětšení, kompaktních rozměrů a spolehlivé konstrukce. Je to přístroj s velkým optickým výkonem, který pomůže v jakékoliv situaci. Lze jím pozorovat přírodu, městskou krajinu a celou řadu různých vzdálených objektů. Při dlouhodobém pozorování lze monokulár instalovat na libovolný stativ se standardním 1/4 '' závitem. Moderní střešní hranoly ze skla a čočky s několikanásobnou antireflexní vrstvou, které jsou použity v tomto přístroji, poskytují obraz s vysokým rozlišením a jasem. Zvětšení 8x umožňuje všechny druhy pozorování z ruky bez obav z třesoucího se obrazu. S monokulární Levenhuk Wise 8x42 nepocítíte negativní účinky vyplývající z přirozeného chvění rukou. Je vybaven speciální ochrannou antivibrační povrchovou úpravou. Všechny optické prvky jsou bezpečně chráněny před prachem, postříkáním vodou, otřesy a náhodnými mechanickými údery. Velké zaostřovací kolečko je velmi praktické, protože umožňuje nastavit ostrost jen jednou rukou. Očnici lze snadno protáhnout do délky a v případě potřeby vrátit do výchozí polohy. Díky objektivu s průměrem 42 mm lze pozorovat široké zorné pole. V kombinaci s výkonným zvětšením 8x se tento přístroj stává nejlepším monokulárem na pozorování na dlouhé vzdálenosti. Dodává se s rozšířenou sadou, která obsahuje vše potřebné k péči o optiku a její údržbu a navíc měkké přepravní pouzdro. Specifikace. Materiál optiky: sklo BaK-4. Povrchová úprava optiky: několikanásobná, na všech optických plochách. Zvětšení: 8x. Průměr objektivu (apertura): 42 mm. Zorné pole: 6,3 °. Výstupní pupila: 5,2 mm. Oční reliéf: 18 mm. Nejkratší vzdálenost zaostření: 3 m. Zorné pole: 110 m / 1000 m. Materiál těla: plastik. Další vlastnosti: twist-up očnice. 1/4 '' konektor pro montáž na stativ, antivibrační pogumování těla. Balení: monokulární dalekohled, pouzdro, ochranná krytka okuláru, ochranná krytka objektivu, čistící utěrka, závěsný řemen, návod k použití a záruční list. Hmotnost: 0,353 kg. Rozměry: 160 х 71 x 54 mm.
Země původu: Čína

Levenhuk Blaze BASE 60 1786 CZK  -10% 
Výkonný optický přístroj s velkou aperturou, který disponuje funkcí zoom a šikmým okulárem. Bude ideální ke studiu velmi vzdálených objektů, protože nabízí maximální zvětšení 60x. Objektiv s velkou aperturou umožní provádět pozorování, i když světelné podmínky nejsou ideální: při východu slunce, během pošmourného dne nebo za soumraku. Souprava obsahuje malý stolní stativ, který je potřebný pro pozorování při velkém zvětšení: minimalizuje totiž chvění obrazu. Levenhuk Blaze BASE obsahuje skleněné optické členy přenášející ostrý a detailní obraz. Čočky jsou pokryty několika vrstvami antireflexní povrchové úpravy, která zlepšuje jas obrazu. K seřízení optiky můžete použít kroužek dioptrické korekce na okuláru. Optická konstrukce je uzavřena v kompaktním a lehkém plastovém plášti. Ten je nárazuvzdorný a spolehlivě přístroj ochrání před náhodnými otřesy a pády. Přírodovědci, myslivci a průzkumníci se do spektivu Levenhuk Blaze BASE 60 doslova zamilují. Je skvělou volbou pro pozorování divoké zvěře i městské a přírodní scenérie. Pomocí tohoto spektivu můžete pořizovat snímky pozorované oblasti, neboť na něj můžete nainstalovat fotoredukci. Specifikace. Průměr objektivu (apertura): 60 mm. Průměr okuláru: 21 mm. Zvětšení: 20-60x. Zorné pole: 2,1–1°. Oční reliéf: 16–14 mm. Nejkratší vzdálenost zaostření. 10 m. Zorné pole: 36–17 m/1000 m. Výstupní pupila: 3–1 mm. Dioptrická korekce okuláru: ± 4 dioptrií. Materiál těla: plastik.Obsah soupravy: spektiv, kovový stolní stativ, krytky okuláru a objektivu, čistící utěrka, transportní a skladovací pouzdro, návod k použití a záruční list. Hmotnost: 1,46 kg. Rozměry balení: 39 × 19 × 12 cm. Doživotní záruka.
Balení obsahuje: Manuál;Čisticí hadřík;Stativ;Taška
Barva: Zelená;Černá
Typ aktivity: Pozorování přírody
Průměr objektivu: 60 mm
Země původu: Čína
Průměr výstupní pupily: 3 mm
Šířka zorného pole na 1000 m: 36 m
Typ: Pozorovací spektiv
Zorné pole: 2,1°
Zvětšení: 60x
Hmotnost: 1460 g

Levenhuk Blaze BASE 70 2285 CZK  -14% 
Model spektivu s velkou aperturou, nejvýkonnější z řady základních pozorovacích dalekohledů Levenhuk. Je odolný vůči tvrdým podmínkám a nabízí vysoce kvalitní obraz i při pozorování těsně před úsvitem a za soumraku. Skleněná optika zajišťuje skvělý detailní obraz a přirozené vykreslení barev. Spektiv Levenhuk Blaze BASE 70 je ideální volbou ke studiu života v přírodě a městského prostředí nebo k lovu a pozorování ptáků. Čočky jsou vyrobeny ze skla BK-7 a chráněny několika vrstvami antireflexní povrchové úpravy. Šikmý okulár umožňuje pohodlnější pozorování nadhlavníkové oblasti. Tento pozorovací dalekohled ohromí ostrým, kontrastním obrazem a umožní obdivovat všechny krásy světa kolem nás. Je skvělý i pro osoby nosící brýle – jeho optika je totiž vybavena dioptrickou korekcí na okuláru. Plášť je vyroben z lehkého a odolného plastu. Souprava obsahuje malý stolní stativ, který je nepostradatelný během pozorování při velkém zvětšení. Na spektiv Levenhuk Blaze BASE 70 možno pomocí speciální redukce, která se kupuje samostatně, nainstalovat doplňkové fotografické zařízení. Specifikace. Průměr objektivu (apertura): 70 mm. Průměr okuláru: 21 mm. Zvětšení: 25-75x. Zorné pole: 1,9–0,91°. Oční reliéf: 16–14 mm. Nejkratší vzdálenost zaostření. 12 m. Zorné pole: 33–16 m/1000 m. Výstupní pupila: 2,8–0,93 mm. Dioptrická korekce okuláru: ± 4 dioptrií. Materiál těla: plastik.Obsah soupravy: spektiv, kovový stolní stativ, krytky okuláru a objektivu, čistící utěrka, transportní a skladovací pouzdro, návod k použití a záruční list. Hmotnost: 1,64 kg. Rozměry balení: 43 × 19 × 12 cm. Doživotní záruka.
Šířka zorného pole na 1000 m: 33 m
Typ aktivity: Pozorování přírody
Průměr výstupní pupily: 2,8 mm
Balení obsahuje: Manuál;Čisticí hadřík;Stativ;Taška
Zorné pole: 1,9°
Průměr objektivu: 70 mm
Barva: Černá;Zelená
Země původu: Čína
Typ: Pozorovací spektiv
Hmotnost: 1640 g
Zvětšení: 75x

Vizte více a cestujte stylově s dalekohledem ACULON T02.Je tak lehký a kompaktní, že ho můžete vzít kamkoli a otevře vám zcela nový svět detailů - od přírodních scenérií až po pozorování sportovní akce či sledování vašich oblíbených interpretů na koncertech a v divadle.Tento dalekohled s elegantním designem je dostupný ve více moderních barvách a kvalitní optika s vícevrstvou povrchovou úpravou od společnosti Nikon poskytují čistý a jasný obraz. Ať už jste na turistice v horách, objevujete nová města nebo trávíte víkend na festivalu, bude to váš stálý společník. A s hmotností pouhých 195 g si sotva všimnete, že ho nosíte s sebou.Dopřejte si ostrý obraz a prozkoumejte vše s dalekohledem ACULON T02. LEHKÝ, KOMPAKTNÍ A STYLOVÝDalekohled ACULON T02 může být vaším stálým společníkem při jakémkoliv dobrodružství. Ať už jste na vaší životní cestě nebo jste si jen vyšli večer ven, určitě chcete jít nalehko. Tento dalekohled váží pouhých 195 g, takže ho můžete stále nosit s sebou. Už více nezmeškáte žádnou sportovní akci či šou. Ať jste kdekoliv, můžete si užívat výhled jako z první řady. Dodává se ve čtyřech jasných a moderních barvách - červené, modré, bílé (8 × 21) a černé (10 × 21) na stylové pozorování.JASNÝ A ČISTÝ OBRAZUvidíte více z toho, na čem záleží, a ještě ostřejší. Dalekohled ACULON T02 má čočky s vícevrstvou povrchovou úpravou, které zvyšují propustnost světla, a díky tomu poskytují ostrý a jasný obraz. Tento kompaktní dalekohled využívá ověřené technologie od společnosti Nikon, takže si budete moci vychutnat ze světa mnohem víc, než jste si představovali.POHODLNÉ A JEDNODUCHÉ POUŽITÍKdyž prožíváte vzácné okamžiky, nechcete si nechat nic ujít. Tento dalekohled umožňuje rychle změnit pohled díky zaostřovacímu kroužku, který se snadno ovládá. Nechte se unést uměleckým výkonem, akcí či výhledem a bez námahy zaostřete na detaily, na kterých vám záleží.Na několikahodinové sledování koncertů nebo sportovních akcí potřebujete pohodlí. Otočné a posuvné očnice umožňují snadno najít ideální pozorovací vzdálenost - ať už sledujete pouhým okem nebo nosíte brýle. Očnice můžete rychle nastavit podle potřeby a pak si užít šou.
Nepromokavé: Ne
Typ aktivity: Cestování;Turistické / Cestné;Turistika
Očnice: Guma
Varianta: 10x21
Zorné pole: 5°
Barva: Černá
Země původu: Čína
Barva podle výrobce: Black
Šířka zorného pole na 1000 m: 87 m
Zvětšení: 10x
Oční reliéf: 8,3 mm
Průměr výstupní pupily: 2,1 mm
Hmotnost: 195 g
Průměr objektivu: 21 mm
Typ: Dalekohled

Kompaktní a lehký s korekcí stabilizace, díky čemuž je tento dalekohled dokonalým společníkem v široké škále prostředí, které zahrnují koncerty, zábavní parky a pozorování přírody.Vztyčená prisma v kardanovém systému je neustále stabilizována, když elektronický gyroskopický senzor detekuje vibrace, čímž poskytuje korekci vibrací v širším rozsahu úhlů než kterýkoli jiný systém.
Průměr výstupní pupily: 2,3 mm
Zvětšení: 12x
Šířka: 109 mm
Délka: 148 mm
Varianta: 12x28
Balení obsahuje: Popruh na krk;Pouzdro
Barva: Černá
Oční reliéf: 18 mm
Šířka zorného pole na 1000 m: 73 m
Hmotnost: 485 g
Typ aktivity: Myslivost
Zorné pole: 4,2°
Typ: Dalekohled
Průměr objektivu: 28 mm
Země původu: Čína
Očnice: TwistUp
Nepromokavé: Ano

Stylové dámské brýle s filtrem proti modrému světlu, antireflexní úpravou čoček a UV400 filtrem.

Fujifilm Fujinon HC10x42 19151 CZK  -12% 
Tyto dalekohledy nabízejí jasný, efektivně kontrastní pohled, abyste mohli naplno ocenit krásu divoké přírody, mořských scenérií, hor a hvězd. Použili sofistikovanou optickou technologii, kterou Fujifilm vyvinul v průběhu let ve svém byznysu s profesionálními dalekohledy. Design odráží snahu o dokonalost výrobce, který vytváří dalekohledy, které se stávají pro uživatele dlouhodobě oblíbenými. Tato aspirace se provádí prostřednictvím tvarového faktoru soustředěného na ikonu jako dalekohled; kvalitní vzhled realizovaný precizní montáží frézovaných hliníkových komponentů; pevný, pohodlný točivý moment pohybové jednotky; číselník, který lze přesně nastavit; a bezpečný grip z elastomeru.
Typ: Dalekohled
Země původu: Japonsko
Šířka zorného pole na 1000 m: 114 m
Oční reliéf: 16 mm
Zvětšení: 10x
Typ aktivity: Myslivost
Šířka: 130 mm
Varianta: 10x42
Balení obsahuje: Krytka okuláru;Pouzdro;Popruh na krk
Průměr objektivu: 42 mm
Barva: Černá
Průměr výstupní pupily: 4,2 mm
Délka: 137 mm
Hmotnost: 778 g
Zorné pole: 6,5°
Nepromokavé: Ano
Očnice: TwistUp