Kurca.cz
nakupuje ve slevě... a monitoruje historii cen ve více než 10M produktů
Sušíš si doma biltong nebo basturmu? Tak to se bez těchto háčků neobejdeš. Díky ostrým hrotům na ně krásně napíchneš jakýkoliv druh masa. Sami tyhle háčky používáme, takže ručíme za kvalitu i dlouhou životnost.
Obsah balení
10 kusů plastových háčků
 

Krok 1: Krájení+

Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky. Pokud máš prostornou sušičku nebo možnost maso sušit ve visu, tak klidně krájej delší pruhy a maso si pak budeš po usušení sekat na kousky dle libosti.


Krok 2: Kořenění+

A v tomto kroku přichází na scénu náš Základ. Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse.


Krok 3: Marinování+

Okořeněné maso dej do dózy, kde ho pořádně prolij naším Jablečným octem. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ocet je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé.


Krok 4: Ochucení+

Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat ocet a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě dej na 1 kilogram syrového masa zhruba 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr nebo klidně i jiné koření, například Chilli nebo Hořčici. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky.


Krok 5: Sušení+

Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, můžeš ho zavěsit na háčky. Dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající ocet. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení. Maso by se nemělo dotýkat jak ostatních kousků tak i samo sebe.
Maso se suší při nízké teplotě (30 - 40°C). Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po 2-3 dnech. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet.


Krok 6: Balení+

Pokud sušíš větší objemy masa, které neplánuješ sníst během pár dní, tak je tento krok velmi zásadním pro správné uchování tvého výtvoru. Ideální je maso zavakuovat, protože cílem je zamezit přístupu vzduchu. Pokud nemáš takovou možnost, tak nejlepším řešením je klasický doypack s absorbérem kyslíku.


 

Maso s hořčicí? No proč ne! A klidně i sušený. V naší nabídce je to novinka a věř nám, že to je hodně zajímavá věc. Takže postup už znáš. Nakrájet, vyválet v základním koření, 12 hodin v octu a pak přidat hořčici.
Složení a dávkování
hořčice
Na 1 kilo masa použij zhruba 8 gramů naší hořčice.



Staň se expertem na sušené maso
Pro výrobu sušeného masa existuje přesně stanovený postup. Je samozřejmě možné si každý recept přizpůsobit podle své chuti, my ti ovšem v začátku pomůžeme dostat pod kůži základy, aby se z tebe stal co nejrychleji ten správný master. Pro začátek tedy pamatuj, že:

nepřidávej ani žádnou další sůl, je již obsažena v našem základu
před krájením dej maso do mrázáku, bude se s ním mnohem lépe pracovat
krájej stejné tlusté kousky
přidáním trochu octa, změkčí texturu masa
tučné maso není vždy špatně, v případě jerky je tuk zvýrazňovačem chuti, u biltongu doporučujeme tuk odstranit


Domácí sušení krok za krokem
Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle. My jsme samozřejmě ochotni pomoci v každém kroku. Taky mužeš mrknout na náš Youtube kanál, kde se všem postpům věnujeme ještě více podrobněji.

Krok 1: Krájení+

Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky. Pokud máš prostornou sušičku nebo možnost maso sušit ve visu, tak klidně krájej delší pruhy a maso si pak budeš po usušení sekat na kousky dle libosti.


Krok 2: Kořenění+

A v tomto kroku přichází na scénu náš Základ. Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse.


Krok 3: Marinování+

Okořeněné maso dej do dózy, kde ho pořádně prolij naším Jablečným octem. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ocet je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé.


Krok 4: Ochucení+

Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat ocet a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě dej na 1 kilogram syrového masa zhruba 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr nebo klidně i jiné koření, například Chilli nebo Česnek. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky.


Krok 5: Sušení+

Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, můžeš ho zavěsit na háčky. Dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající ocet. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení.
Maso se suší při nízké teplotě (30 - 40°C). Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po 2-3 dnech. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet.


Krok 6: Balení+

Pokud sušíš větší objemy masa, které neplánuješ sníst během pár dní, tak je tento krok velmi zásadním pro správné uchování tvého výtvoru. Ideální je maso zavakuovat, protože cílem je zamezit přístupu vzduchu. Pokud nemáš takovou možnost, tak nejlepším řešením je klasický doypack s absorbérem kyslíku.


 

Naše piri piri koření je nadstavba pro ty, kdo chtějí masu dodat ještě nějakou tu chuť navíc. Krájení, základní koření, marinování v octu. To všechno zůstává stejné. Jen před samotným sušením přidáš tuto směs a maso získá ten správnej říz. Namíchali jsme pro tebe variantu, která je spíše mírnější.
Složení a dávkování
sůlcibulečesnekchillipaprikapepř černýpepř zelenýpetržel
Na 1 kilo masa použij zhruba 8 gramů našeho piri-piri.



Staň se expertem na sušené maso
Pro výrobu sušeného masa existuje přesně stanovený postup. Je samozřejmě možné si každý recept přizpůsobit podle své chuti, my ti ovšem v začátku pomůžeme dostat pod kůži základy, aby se z tebe stal co nejrychleji ten správný master. Pro začátek tedy pamatuj, že:

nepřidávej ani žádnou další sůl, je již obsažena v našem základu
před krájením dej maso do mrazáku, bude se s ním mnohem lépe pracovat
krájej stejné tlusté kousky
přidáním trochu octa, změkčí texturu masa
tučné maso není vždy špatně, v případě jerky je tuk zvýrazňovačem chuti, u biltongu doporučujeme tuk odstranit


Domácí sušení krok za krokem
Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle. My jsme samozřejmě ochotni pomoci v každém kroku. Taky mužeš mrknout na náš Youtube kanál, kde se všem postpům věnujeme ještě více podrobněji.

Krok 1: Krájení+

Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky. Pokud máš prostornou sušičku nebo možnost maso sušit ve visu, tak klidně krájej delší pruhy a maso si pak budeš po usušení sekat na kousky dle libosti.


Krok 2: Kořenění+

A v tomto kroku přichází na scénu náš Základ. Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse.


Krok 3: Marinování+

Okořeněné maso dej do dózy, kde ho pořádně prolij naším Jablečným octem. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ocet je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé.


Krok 4: Ochucení+

Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat ocet a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě dej na 1 kilogram syrového masa zhruba 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr nebo klidně i jiné koření, například Chilli nebo Hořčici. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky.


Krok 5: Sušení+

Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, můžeš ho zavěsit na háčky. Dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající ocet. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení.
Maso se suší při nízké teplotě (30 - 40°C). Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po 2-3 dnech. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet.


Krok 6: Balení+

Pokud sušíš větší objemy masa, které neplánuješ sníst během pár dní, tak je tento krok velmi zásadním pro správné uchování tvého výtvoru. Ideální je maso zavakuovat, protože cílem je zamezit přístupu vzduchu. Pokud nemáš takovou možnost, tak nejlepším řešením je klasický doypack s absorbérem kyslíku.


 

Naše chilli koření je nadstavba pro ty, kdo chtějí masu dodat ještě nějakou tu chuť navíc. Krájení, základní koření, marinování v octu. To všechno zůstává stejné. Jen před samotným sušením přidáš naší chilli směs a maso získá ten správnej říz. Namíchali jsme pro tebe variantu, která je spíše mírnější. Ale když se rozvášníš, tak i s ní můžeš vyrobit pořádný peklo. Stačí trochu uvolnit ruku při posypu.
Složení a dávkování
chilli
Na 1 kilo masa použij zhruba 8 gramů našeho chilli.



Staň se expertem na sušené maso
Pro výrobu sušeného masa existuje přesně stanovený postup. Je samozřejmě možné si každý recept přizpůsobit podle své chuti, my ti ovšem v začátku pomůžeme dostat pod kůži základy, aby se z tebe stal co nejrychleji ten správný master. Pro začátek tedy pamatuj, že:

nepřidávej ani žádnou další sůl, je již obsažena v našem základu
před krájením dej maso do mrazáku, bude se s ním mnohem lépe pracovat
krájej stejné tlusté kousky
přidáním trochu octa, změkčí texturu masa
tučné maso není vždy špatně, v případě jerky je tuk zvýrazňovačem chuti, u biltongu doporučujeme tuk odstranit


Domácí sušení krok za krokem
Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle. My jsme samozřejmě ochotni pomoci v každém kroku. Taky mužeš mrknout na náš Youtube kanál, kde se všem postpům věnujeme ještě více podrobněji.

Krok 1: Krájení+

Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky. Pokud máš prostornou sušičku nebo možnost maso sušit ve visu, tak klidně krájej delší pruhy a maso si pak budeš po usušení sekat na kousky dle libosti.


Krok 2: Kořenění+

A v tomto kroku přichází na scénu náš Základ. Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse.


Krok 3: Marinování+

Okořeněné maso dej do dózy, kde ho pořádně prolij naším Jablečným octem. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ocet je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé.


Krok 4: Ochucení+

Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat ocet a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě dej na 1 kilogram syrového masa zhruba 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr nebo klidně i jiné koření, například Česnek nebo Hořčici. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky.


Krok 5: Sušení+

Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, můžeš ho zavěsit na háčky. Dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající ocet. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení.
Maso se suší při nízké teplotě (30 - 40°C). Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po 2-3 dnech. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet.


Krok 6: Balení+

Pokud sušíš větší objemy masa, které neplánuješ sníst během pár dní, tak je tento krok velmi zásadním pro správné uchování tvého výtvoru. Ideální je maso zavakuovat, protože cílem je zamezit přístupu vzduchu. Pokud nemáš takovou možnost, tak nejlepším řešením je klasický doypack s absorbérem kyslíku.

Naše česnekové koření je nadstavba pro ty, kdo chtějí masu dodat ještě nějakou tu chuť navíc. Krájení, základní koření, marinování v octu. To všechno zůstává stejné. Jen před samotným sušením přidáš tuto směs a maso získá ten správnej říz. Namíchali jsme pro tebe variantu, která je spíše mírnější.
Složení a dávkování
česnek
Na 1 kilo masa použij zhruba 8 gramů našeho česneku.



Staň se expertem na sušené maso
Pro výrobu sušeného masa existuje přesně stanovený postup. Je samozřejmě možné si každý recept přizpůsobit podle své chuti, my ti ovšem v začátku pomůžeme dostat pod kůži základy, aby se z tebe stal co nejrychleji ten správný master. Pro začátek tedy pamatuj, že:

nepřidávej ani žádnou další sůl, je již obsažena v našem základu
před krájením dej maso do mrazáku, bude se s ním mnohem lépe pracovat
krájej stejné tlusté kousky
přidáním trochu octa, změkčí texturu masa
tučné maso není vždy špatně, v případě jerky je tuk zvýrazňovačem chuti, u biltongu doporučujeme tuk odstranit


Domácí sušení krok za krokem
Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle. My jsme samozřejmě ochotni pomoci v každém kroku. Taky mužeš mrknout na náš Youtube kanál, kde se všem postpům věnujeme ještě více podrobněji.

Krok 1: Krájení+

Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky. Pokud máš prostornou sušičku nebo možnost maso sušit ve visu, tak klidně krájej delší pruhy a maso si pak budeš po usušení sekat na kousky dle libosti.


Krok 2: Kořenění+

A v tomto kroku přichází na scénu náš Základ. Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse.


Krok 3: Marinování+

Okořeněné maso dej do dózy, kde ho pořádně prolij naším Jablečným octem. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ocet je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé.


Krok 4: Ochucení+

Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat ocet a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě dej na 1 kilogram syrového masa zhruba 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr nebo klidně i jiné koření, například Chilli nebo Hořčici. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky.


Krok 5: Sušení+

Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, můžeš ho zavěsit na háčky. Dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající ocet. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení.
Maso se suší při nízké teplotě (30 - 40°C). Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po 2-3 dnech. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet.


Krok 6: Balení+

Pokud sušíš větší objemy masa, které neplánuješ sníst během pár dní, tak je tento krok velmi zásadním pro správné uchování tvého výtvoru. Ideální je maso zavakuovat, protože cílem je zamezit přístupu vzduchu. Pokud nemáš takovou možnost, tak nejlepším řešením je klasický doypack s absorbérem kyslíku.


 

Chceš si doma usušit svoje jerky a nevíš, jak na to? Tak tahle sada je pro tebe ušitá jako na míru. Neboj, není to žádná věda. Rádi ti se vším pomůžeme. Postup a všechny důležité informace najdeš v receptu, který je součástí sady. Teď už jen stačí koupit si kus dobrého masa a můžeš začít.

 
Náš vlastní recept
Pokud nemáš ponětí, jak si usušit svoje jerky, tak nesmutni. Součástí téhle sady je i náš recept, který ti pomůže s přípravou od A až po Z. Dozvíš se, jaký maso koupit, jak ideálně nakrájet maso a jak a v čem sušit.

Koření a sojovka jako základ
Téměř každé jerky se marinuje v sójové omáčce a koření. Sojovka v téhle sadě patří k těm kvalitnějším a je perfektní na přípravu jerky. Kořenící základ na jerky jsme vyladili do posledního detailu. Kombinace bylinek z tvého jerky udělá delikatesu.

Vyber si příchuť
Součástí sady jsou i 4 základní příchutě, díky kterým si můžeš jerky libovolně dochutit. Pokud máš rád pálivé maso, tak rozhodně šáhni po Chilli nebo Piri-Piri. Pokud jsi spíš zastánce tradičních chutí, tak využiješ Česnek nebo Hořčici.

Vypadej u toho dobře
Abys u přípravy jerky vypadal stylově, tak jsme ti do sady přibalili zástěru s nápisem "Shut up and eat my jerky". Nápis mluví za vše.


Obsah sady

Kořenící přípravek na Jerky
Sójová omáčka
Příchuť Chilli 35g
Příchuť Piri Piri 35g
Příchuť Česnek 35g
Příchuť Hořčice 35g
Maso Here - Jerky
Zástěra “Shut up and eat my jerky”
Recept na přípravu

Koření je základ a u grilování to platí dvojnásob. S naším kořením si usnadníš práci při přípravě masa a marinád. Tahle směs si rozumí s každým druhem masa. Ať už máš chuť na hovězí, vepřové nebo kuřecí. Hodit se ti bude i na žebírka nebo křidýlka. Staň se králem každé grilovačky s naším kořením.

Složení
Jedlá sůl (max. 44 %), paprika, hořčice, koriandr, česnek, kmín, šalvěj (2 %), rostlinný olej (řepkový)

Koření je základ a u grilování to platí dvojnásob. S naším kořením si usnadníš práci při přípravě masa a marinád. V téhle směsi najdeš mix několika bylinek, které jsou ideální na hermelín, zeleninu, ale i na maso nebo do jakékoliv marinády. Staň se králem každé grilovačky s naším kořením.

Složení
Jedlá sůl (max. 56 %), paprika, cibule, hořčice, petržel, koriandr, pepř, tymián, rostlinný olej (řepkový).

Aby salát nebyl nuda, potřebuje tu pravou třešničku navrch, tedy špetku tohoto skvělého koření. Souhru rajčatových vloček, petrželky a měsíčkových květů jsme doplnili netradiční kombinací s klikvou. Odteď budou vaše saláty, zeleninové misky i sýrová prkýnka tip top.Složení: kousky rajčat, 35%, partiňák , cibule, petřzel 11%, měsíček kvet, klikva velkoplodá 6%, pažitka.Doba spotřeby: Datum spotřeby je uvedeno na obalu. Skladování: Skaldujte v suchu a chladu.Výživové údaje ve 100g: Energetická hodnota 1275kJ/304 kcal, Tuky 3,1g z toho nasycené mastné kyseliny 0,6g, Sacharidy 42g z toho cukry 25g, Bílkoviny 12g, Sůl 0,13g.Dodavatel: Sonnentor s.r.o.

Špetka jemné směsi s kopřivovými semínky, psylliem a rajčaty dovede každý kousek zeleniny k dokonalosti. Skvěle vyladí i hummus a každý pokrm veganské kuchyně. Pro dokonalou chuť jednoduše posypte jídlo kořením až těsně před podáváním.Složení: semínka kopřivy 26%, psyllium semínka 21%, pastiňák, kousky rajčat 20%, měsíček květ, kmín černý.Doba spotřeby: Datum spotřeby je uvedeno na obalu. Skladování: Skaldujte v suchu a chladu.Výživové údaje ve 100g: Energetická hodnota 1302kJ/313 kcal, Tuky 8,6g z toho nasycené mastné kyseliny 0,9g, Sacharidy 26g z toho cukry 12g, Bílkoviny 16g, Sůl 0,7g.Dodavatel: Sonnentor s.r.o.