Kurca.cz
nakupuje ve slevě... a monitoruje historii cen ve více než 10M produktů
Sušíš si doma biltong nebo basturmu? Tak to se bez těchto háčků neobejdeš. Díky ostrým hrotům na ně krásně napíchneš jakýkoliv druh masa. Sami tyhle háčky používáme, takže ručíme za kvalitu i dlouhou životnost.
Obsah balení
10 kusů plastových háčků
 

Krok 1: Krájení+

Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky. Pokud máš prostornou sušičku nebo možnost maso sušit ve visu, tak klidně krájej delší pruhy a maso si pak budeš po usušení sekat na kousky dle libosti.


Krok 2: Kořenění+

A v tomto kroku přichází na scénu náš Základ. Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse.


Krok 3: Marinování+

Okořeněné maso dej do dózy, kde ho pořádně prolij naším Jablečným octem. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ocet je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé.


Krok 4: Ochucení+

Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat ocet a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě dej na 1 kilogram syrového masa zhruba 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr nebo klidně i jiné koření, například Chilli nebo Hořčici. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky.


Krok 5: Sušení+

Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, můžeš ho zavěsit na háčky. Dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající ocet. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení. Maso by se nemělo dotýkat jak ostatních kousků tak i samo sebe.
Maso se suší při nízké teplotě (30 - 40°C). Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po 2-3 dnech. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet.


Krok 6: Balení+

Pokud sušíš větší objemy masa, které neplánuješ sníst během pár dní, tak je tento krok velmi zásadním pro správné uchování tvého výtvoru. Ideální je maso zavakuovat, protože cílem je zamezit přístupu vzduchu. Pokud nemáš takovou možnost, tak nejlepším řešením je klasický doypack s absorbérem kyslíku.


 

Maso a hořčice. Léty vyzkoušená kombinace, která prostě funguje. Sušené maso s lehce pikantní příchutí koření z hořčičných semínek je výborná chuťovka. Naše sušená hořčice totiž přináší sušenému masu výraznou a zajímavou chuťovou dimenzi, kterou nevyhnutelně ocení všichni masožravci bez ohledu na příslušnost k pálí nepálí. Krájení, základní koření, marinování v octu. To všechno u přípravy sušeného masa zůstává stejné. Jen před samotným sušením přidáš tuto směs a maso získá ten správnej šmak.  Kromě toho, že je tahle hořčice topovka na sušený maso, tak ji užiješ i při přípravě grilovaného masa, omáček, salátů a dalších pokrmů, které potřebují něco navíc pro oživení chutě.



Kořeníčko jako cumelŽe je to kořeníčko jak cumel a že vůbec nejlepší je složení – prostě hořčice,se můžeš přesvědčit v recenzích našich zákazníků na Heurece nebo rovnou na vlastní chuťový pohárky. Být tebou neváháme už ani minutu,⏰ protože jde o jeden z našich nejprodávanějších kousků.   Všechno děláme ručně, nejsme továrna a zvládáme vyrobit jen omezené množství, jinak bychom nebyli schopni ručit za vysokou kvalitu. Tak si pospěš. 



SloženíNa 1 kilo masa použij zhruba 8 gramů (asi jeden a půl lžičky) našeho česneku. Neočekávej žádný nemilý překvapení,✅naše hořčice neobsahuje žádný srágory jako jsou éčka nebo glutamáty.hořčice>



Pro výrobu sušenýho masa existuje přesně stanovený postup. Je samozřejmě možný si každý recept přizpůsobit podle svojí chuti, my ti ovšem v začátku pomůžeme dostat pod kůži základy, aby se z tebe stal co nejrychleji ten správnej master. Pro začátek tedy pamatuj, že: Nepřidávej žádnou další sůl, je již obsažena v našem základu v dostatečném množstvíPřed krájením dej maso (2 kg) do mrazáku na cca 2-3 hodiny, cílem je vystihnout okamžik, kdy je maso dobře namrzlé, ale nezmrzlé, bude se pak s ním mnohem lépe pracovat. Je potřeba to sledovat. Záleží totiž i na tom jaký máš mrazák, kolik masa použiješ a tak dál.Krájej stejné tenké kousky Přidáním trochu octa (50 ml na 1kg masa) změkčí texturu masaMaso stačí před samotným sušením trochu poprášit naší hořčicí a je to Tučné maso není vždy špatně, v případě jerky je tuk zvýrazňovačem chuti, u biltongu doporučujeme tuk odstranit



Domácí jerky krok za krokem Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle. My jsme samozřejmě ochotni pomoci v každém kroku. Taky mužeš mrknout na náš Youtube kanál, kde se všem postpům věnujeme ještě více podrobněji. Krok 1: Krájení+ Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky. Krok 2: Kořenění+ A v tomto kroku přichází na scénu náš Základ. Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse. Krok 3: Marinování+ Okořeněné maso dej do dózy, kde ho prolij naší Sójovou omáčkou nebo Worcestrovou omáčkou. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ještě doporučujeme přidat Jablečný ocet, je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé. Krok 4: Ochucení+ Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat marinádu a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě sáhni po naší Chilli nebo Hořčičné příchuti a na 1 kilogram syrového masa použij 6 - 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky. Krok 5: Sušení+ Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající marinádu. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení. Maso doporučujeme sušit ze začátku na max (cca 70°C) a po 1-2 hodinách stáhnout teplotu na 50°C. Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po pár hodinách. Malý TIP jak poznat že už se maso přesušuje: Začnou se kroutit okraje. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet. Krok 6: Balení+ Pokud sušíš větší objemy masa, které neplánuješ sníst během pár dní, tak je tento krok velmi zásadním pro správné uchování tvého výtvoru. Ideální je maso zavakuovat, protože cílem je zamezit přístupu vzduchu. Pokud nemáš takovou možnost, tak nejlepším řešením je klasický doypack s absorbérem kyslíku.



Pokud tě sušené maso vážně bavía chceš o něm vědět víc, než jen jak skvěle chutná, tak mrkni i na náš blog https://www.masohere.cz/blog/ najdeš tam užitečné tipy, návody a zajímavosti z kterých ti dost možná vypadnou oči z důlků a odebírej náš youtube kanál  https://www.youtube.com/@MasoHere , kde se

Nadstavba pro gurmányMáš rád pálivé, ale naše Carolina Reaper je zu viel? Máme pro tebe příchuť Piri Piri.✅ Název "piri piri" pochází z afrického jazyka Swahili a znamená "pepř pepř," což odkazuje na intenzivní pikantní aroma a chuť. Nicméně naše Pir Piri je spíš jemně pikantní. Je to nadstavba pro ty, kdo chtějí masu dodat ještě nějakou tu pikantní chuť navíc. Piri Piri podtrhuje skvělou chuť masa a po ochutnání se změní v chuťovou explozi, na kterou dlouho nezapomeneš.✌️



Piri Piri nepálí, ale má řízKrájení, základní koření, marinování v octu. To všechno u přípravy sušeného masa zůstává stejné. Jen před samotným sušením přidáš tuto směs a maso získá ten správnej vyladěnej říz. Piri Piri nachází daleko širší uplatnění, takže ho můžeš použít bez obav k přípravě dalších pokrmů. Piri Piri je dnes populární zejména v portugalské kuchyni, kde se často používá k dochucení kuřecího masa a ryb.



Šlape toŽe to šlape, jak boty od Bati, se můžeš přesvědčit v recenzích našich zákazníků na Heurece nebo rovnou na vlastní chuťový pohárky. Být tebou neváháme už ani minutu,⏰ protože jde o jeden z našich nejprodávanějších kousků.   Všechno děláme ručně, nejsme továrna a zvládáme vyrobit jen omezené množství, jinak bychom nebyli schopni ručit za vysokou kvalitu. Tak si pospěš.K mání jsou u nás dvě varianty balení35 g250 g



SloženíNamíchali jsme pro tebe variantu, která je spíš mírnější. Na 1 kilo masa použij zhruba 8 gramů (asi jeden a půl lžičky) našeho Piri Piri koření. Neočekávej žádný nemilý překvapení, ✅ naše koření neobsahuje žádný srágory jako jsou éčka nebo glutamáty.s§l cibule chilli paprika pepř černý pepř zelený petržel



Staň se expertem na sušené masoPro výrobu sušeného masa existuje přesně stanovený postup. Je samozřejmě možné si každý recept přizpůsobit podle své chuti, my ti ovšem v začátku pomůžeme dostat pod kůži základy, aby se z tebe stal co nejrychleji ten správný master. Pro začátek tedy pamatuj, že:nepřidávej ani žádnou další sůl, je již obsažena v našem základupřed krájením dej maso do mrazáku, bude se s ním mnohem lépe pracovatkrájej stejné tlusté kouskypřidáním trochu octa, změkčí texturu masatučné maso není vždy špatně, v případě jerky je tuk zvýrazňovačem chuti, u biltongu doporučujeme tuk odstranit



Domácí jerky krok za krokem Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle. My jsme samozřejmě ochotni pomoci v každém kroku. Taky mužeš mrknout na náš Youtube kanál, kde se všem postpům věnujeme ještě více podrobněji. Krok 1: Krájení+ Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky. Krok 2: Kořenění+ A v tomto kroku přichází na scénu náš Základ. Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse. Krok 3: Marinování+ Okořeněné maso dej do dózy, kde ho prolij naší Sójovou omáčkou nebo Worcestrovou omáčkou. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ještě doporučujeme přidat Jablečný ocet, je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé. Krok 4: Ochucení+ Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat marinádu a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě sáhni po naší Chilli nebo Hořčičné příchuti a na 1 kilogram syrového masa použij 6 - 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky. Krok 5: Sušení+ Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající marinádu. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení. Maso doporučujeme sušit ze začátku na max (cca 70°C) a po 1-2 hodinách stáhnout teplotu na 50°C. Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po pár hodinách. Malý TIP jak poznat že už se maso přesušuje: Začnou se kroutit okraje. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet. Krok 6: Balení+ Pokud sušíš větší objemy masa, které neplánuješ sníst během pár dní, tak je tento krok velmi zásadním pro správné uchování tvého výtvoru. Ideální je maso zavakuovat, protože cílem je zamezit přístupu vzduchu. Pokud nemáš takovou možnost, tak nejlepším řešením je klasický doypack s absorbérem kyslíku.



Pokud tě sušené maso vážně bavía chceš o něm vědět víc, než jen jak skvěle chutná, tak mrkni i na náš blog https://www.masohere.cz/blog/ najdeš tam užitečné tipy, návody a zajímavosti z kterých ti dost možná vypadnou oči z důlků a

Příjemně jemná pálivostNamíchali jsme pro tebe variantu chilli s příjemně jemnou pálivostí, která ti nespálí garáž na první dobrou. Ale když se rozvášníš a nasypeš to tam jak kulturisa vitamíny, tak i s touhle jemnou variantou dokážeš vyrobit pořádný peklo pro fajnšmekry. Stačí pořádně uvolnit ruku při posypu a můžeš volat hasiče. Naše chilli koření je nadstavba pro ty, kdo chtějí masu dodat ještě intenzivnější pikantní chuť. Krájení, základní koření, marinování v octu. To všechno zůstává stejné. Jen před samotným sušením poprášíš naší chilli směsí maso a to pak získá ten správnej říz. 



Chilli, to je výborná věcS naším Chilli najdeš široké uplatnění, protože je klíčovou ingrediencí v mnoha kuchyních, včetně mexické, indické a thajské, a používá se k přípravě omáček, koření, ochucení masa, marinád, a mnoha dalších pokrmů. Chilli má obecně pověst povzbuzujícího účinku na metabolismus❤️a chuťové receptory, což ji činí oblíbenou nejen pro výrazné chutě, ale také pro kulinářskou dobrodružnost a zdravý životní styl.Že je tahle příchuť moc příjemná a dobře se dávkuje, se můžeš přesvědčit v recenzích našich zákazníků na Heurece nebo rovnou na vlastní chuťový pohárky. Být tebou neváháme už ani minutu,⏰protože jde o jeden z našich nejprodávanějších kousků.   Všechno děláme ručně, nejsme továrna a zvládáme vyrobit jen omezené množství, jinak bychom nebyli schopni ručit za vysokou kvalitu. Tak si pospěš. 



SloženíNa 1 kilo masa použij zhruba 8 gramů (asi jeden a půl lžičky) našeho chilli. Neočekávej žádný nemilý překvapení,✅ naše chilli neobsahuje žádný srágory jako jsou éčka nebo glutamáty.chilli



Staň se expertem na sušené masoPro výrobu sušeného masa existuje přesně stanovený postup. Je samozřejmě možné si každý recept přizpůsobit podle své chuti, my ti ovšem v začátku pomůžeme dostat pod kůži základy, aby se z tebe stal co nejrychleji ten správný master. Pro začátek tedy pamatuj, že:nepřidávej ani žádnou další sůl, je již obsažena v našem základupřed krájením dej maso do mrazáku, bude se s ním mnohem lépe pracovatkrájej stejné tlusté kouskypřidáním trochu octa, změkčí texturu masatučné maso není vždy špatně, v případě jerky je tuk zvýrazňovačem chuti, u biltongu doporučujeme tuk odstranit



Domácí jerky krok za krokem Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle. My jsme samozřejmě ochotni pomoci v každém kroku. Taky mužeš mrknout na náš Youtube kanál, kde se všem postpům věnujeme ještě více podrobněji. Krok 1: Krájení+ Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky. Krok 2: Kořenění+ A v tomto kroku přichází na scénu náš Základ. Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse. Krok 3: Marinování+ Okořeněné maso dej do dózy, kde ho prolij naší Sójovou omáčkou nebo Worcestrovou omáčkou. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ještě doporučujeme přidat Jablečný ocet, je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé. Krok 4: Ochucení+ Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat marinádu a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě sáhni po naší Chilli nebo Hořčičné příchuti a na 1 kilogram syrového masa použij 6 - 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky. Krok 5: Sušení+ Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající marinádu. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení. Maso doporučujeme sušit ze začátku na max (cca 70°C) a po 1-2 hodinách stáhnout teplotu na 50°C. Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po pár hodinách. Malý TIP jak poznat že už se maso přesušuje: Začnou se kroutit okraje. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet. Krok 6: Balení+ Pokud sušíš větší objemy masa, které neplánuješ sníst během pár dní, tak je tento krok velmi zásadním pro správné uchování tvého výtvoru. Ideální je maso zavakuovat, protože cílem je zamezit přístupu vzduchu. Pokud nemáš takovou možnost, tak nejlepším řešením je klasický doypack s absorbérem kyslíku.



Pokud tě sušené maso vážně bavía chceš o něm vědět víc, než jen jak skvěle chutná, tak mrkni i na náš blog https://www.masohere.cz/blog/ najdeš tam užitečné tipy, návody a zajímavosti z kterých ti dost možná vypadnou oči z důlků a odebírej náš youtube kanál

Kvalita na prvním místě100 % organicky vypěstovaný česnek rozemletý na prášek, který pochází z česka. Jestli chceš masu dodat výbornou chuť česneku ✌️a udělat něco pro svoje zdraví,❤️tak je pro tebe ideální náš sušený česnek ve formě prášku. Před samotným sušením stačí maso trochu poprášit a je to.Náš česnek ale nachází daleko širší uplatnění. Česnek se hodně používá ve francouzský, anglický, italský, španělský, čínský a indický kuchyni. Je nezbytnej při úpravě skopového masa, v uzeninách, v karbanátcích, do omáček, majonéz, salátů, polívek, při domácích zabijačkách a tak dál.



Koření jako nadstavbaNaše česnekové koření je nadstavba pro ty, kdo chtějí sušenému masu dodat ještě nějakou tu chuť navíc. Krájení, základní koření, marinování v octu. To všechno u přípravy sušeného masa zůstává stejné. Jen před samotným sušením přidáš naši směs, a maso získá ten správnej říz. Že to maká se můžeš přesvědčit v recenzích našich zákazníků na Heurece nebo rovnou na vlastní chuťové pohárky.Být tebou neváháme už ani minutu,⏰protože jde o jeden z našich nejprodávanějších kousků.   Všechno děláme ručně, nejsme továrna a zvládáme vyrobit jen omezené množství, jinak bychom nebyli schopni ručit za vysokou kvalitu. Tak si pospěš.



SloženíNamíchali jsme pro tebe variantu, která je spíš mírnější. Na 1 kilo masa použij zhruba 8 gramů (asi jeden a půl lžičky) našeho česneku. Neočekávej žádný nemilý překvapení,✅ náš česnek neobsahuje žádný srágory jako jsou éčka nebo glutamáty.česnek



Staň se expertem na sušené masoPro výrobu sušeného masa existuje přesně stanovený postup. Je samozřejmě možné si každý recept přizpůsobit podle své chuti, my ti ovšem v začátku pomůžeme dostat pod kůži základy, aby se z tebe stal co nejrychleji ten správný master. Pro začátek tedy pamatuj, že:nepřidávej ani žádnou další sůl, je již obsažena v našem základupřed krájením dej maso do mrazáku, bude se s ním mnohem lépe pracovatkrájej stejné tlusté kouskypřidáním trochu octa, změkčí texturu masatučné maso není vždy špatně, v případě jerky je tuk zvýrazňovačem chuti, u biltongu doporučujeme tuk odstranit



Domácí jerky krok za krokem Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle. My jsme samozřejmě ochotni pomoci v každém kroku. Taky mužeš mrknout na náš Youtube kanál, kde se všem postpům věnujeme ještě více podrobněji. Krok 1: Krájení+ Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky. Krok 2: Kořenění+ A v tomto kroku přichází na scénu náš Základ. Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse. Krok 3: Marinování+ Okořeněné maso dej do dózy, kde ho prolij naší Sójovou omáčkou nebo Worcestrovou omáčkou. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ještě doporučujeme přidat Jablečný ocet, je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé. Krok 4: Ochucení+ Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat marinádu a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě sáhni po naší Chilli nebo Hořčičné příchuti a na 1 kilogram syrového masa použij 6 - 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky. Krok 5: Sušení+ Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající marinádu. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení. Maso doporučujeme sušit ze začátku na max (cca 70°C) a po 1-2 hodinách stáhnout teplotu na 50°C. Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po pár hodinách. Malý TIP jak poznat že už se maso přesušuje: Začnou se kroutit okraje. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet. Krok 6: Balení+ Pokud sušíš větší objemy masa, které neplánuješ sníst během pár dní, tak je tento krok velmi zásadním pro správné uchování tvého výtvoru. Ideální je maso zavakuovat, protože cílem je zamezit přístupu vzduchu. Pokud nemáš takovou možnost, tak nejlepším řešením je klasický doypack s absorbérem kyslíku.



Pokud tě sušené maso vážně bavía chceš o něm vědět víc, než jen jak skvěle chutná, tak mrkni i na náš blog https://www.masohere.cz/blog/ najdeš tam užitečné tipy, návody a zajímavosti z kterých ti dost možná vypadnou oči z důlků a odebírej náš youtube kanál  https://www.youtube.com/@MasoHere , kde se všem postupům věnujeme ještě více podrobněji.

Naše uzená sůl je původem mořská sůl získávaná především z vod Atlantiku, která se následně udí za pravidelného otáčení ve speciálních udírnách kouřem z bukového dřeva dovezeného ze severských lesů. Tahle metoda výroby zauzení soli pochází ještě z dob Vikingů a je tak stará přes tisíc let. Naše sůl je navíc vyladěna moderními technologickými postupy a sůl tak má krásnou barvu a výraznou kouřovou vůni. Jídlu dodává chuť letního ohně a probouzí vzpomínky na ty nejkrásnější zážitky s ohněm spojené. Je vhodná k přípravě všech druhů pokrmů. Neváhej uzenou sůl využít například k dochucení na elektrických nebo plynových grilech, kde připravuješ steaky, ryby nebo zeleninu. Dodá jim nenapodobitelné aroma bukového kouře, které tě jistě nadchne jako nás. Je to prostě pecka, která stojí za to.



Top chuťŽe je naše uzená sůl vážně něco se můžeš přesvědčit v recenzích našich zákazníků na Heurece nebo rovnou na vlastní chuťový pohárky. Být tebou neváháme už ani minutu,⏰ protože jde o jeden z našich nejprodávanějších výrobků. Výrobní kapacity jsou omezené a poptávka závratná. Tak si pospěš!SloženíJedlá sůl (max. 82 %) cukrpaprikabarvivo: E150c (1 %)kouřové aroma (1 %)rostlinný olej (řepkový)

Jen to nejlepší
Worcestervka je slavná kořeněná omáčka, která vznikla v anglickém městě Worcester už v 19. století. Je známá svojí komplexní chutí a unikátním profilem, který zahrnuje slanost, sladkost, kyselost a hlavně umami, což je pátá základní chuť. My se spokojíme jen s tím nejlepším, takže nám trvalo pekelně dlouho, než jsme nachutnali konečně tu pravou, která kombinuje perfektně vyváženou chuť, je kvalitně zpracovaná a obsahuje minimum éček (je tam pouze barvivo). Když přidáš kapku v přípravě, marináda hned poskočí o level výš. Buď můžeš Worcester použít jako chuťový komponent, který bude jerky pouze dochucovat, nebo jako hlavní přísadu a přidat ho trochu víc. Je to šmakózní.✌️








Ale to není všechno
Worcester omáčka je výbornou přísadou pro marinády, do omáček, smažených jídel, polévek, gulášů, do tataráků a dává se dokonce i do koktejlů, jako je Bloody Mary.
Že je absolutně výborná  se můžeš přesvědčit v recenzích našich zákazníků na Heurece nebo rovnou na vlastní chuťové pohárky.
Být tebou neváháme už ani minutu,⏰ protože jde o jeden z našich nejprodávanějších produktů. Zásoby jsou omezené a poptávka celoročně závratná. Tak si pospěš.
 








Složení
Na 1 kilo masa použij 2-3 lžičky worcester omáčky. (Pokud jdeš sušit jerky, nezapomeň také na kořenicí základ a sójovou omáčku..)
voda ocet jedlá śůl cukr víno švestková povidla směs kořeníbarvivo E 150drajčatový prášekaromatachili extraktčesnekový extrakt
 
Může obsahovat stopové množství lepku, hořčice, vajec, sóji.








Staň se pravým jerky masterem
existuje přesně stanovený postup. Je samozřejmě možné si každý recept přizpůsobit podle svojí chuti, my ti ovšem v začátku pomůžeme dostat pod kůži základy, aby se z tebe stal co nejrychleji ten správný master.  
Pro začátek tedy pamatuj, že: 

Nepřidávej žádnou další sůl, je již obsažena v našem základu v dostatečném množství
Před krájením dej maso (2 kg) do mrazáku na cca 2-3 hodiny, cílem je vystihnout okamžik, kdy je maso dobře namrzlé, ale nezmrzlé, bude se pak s ním mnohem lépe pracovat. Je potřeba to sledovat. Záleží totiž i na tom jaký máš mrazák, kolik masa použiješ a tak dál.
 Krájej stejné tenké kousky 
Přidáním trochu octa (50 ml na 1kg masa) změkčí texturu masa
správné jerky se suší do té doby, než se mu začnou kroutit okraje










Domácí jerky krok za krokem
Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle. My jsme samozřejmě ochotni pomoci v každém kroku. Taky mužeš mrknout na náš Youtube kanál, kde se všem postpům věnujeme ještě více podrobněji.

Krok 1: Krájení+

Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky.


Krok 2: Kořenění+

A v tomto kroku přichází na scénu náš Základ. Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse.


Krok 3: Marinování+

Okořeněné maso dej do dózy, kde ho prolij naší Sójovou omáčkou nebo Worcestrovou omáčkou. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ještě doporučujeme přidat Jablečný ocet, je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé.


Krok 4: Ochucení+

Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat marinádu a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě sáhni po naší Chilli nebo Hořčičné příchuti a na 1 kilogram syrového masa použij 6 - 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky.


Krok 5: Sušení+

Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající marinádu. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení.
Maso doporučujeme sušit ze začátku na max (cca 70°C) a po 1-2 hodinách stáhnout teplotu na 50°C. Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po pár hodinách. Malý TIP jak poznat že už se maso přesušuje: Začnou se kroutit okraje. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet.


Krok 6: Balení+

Pokud sušíš větší objemy masa, které neplánuješ sníst během pár dní, tak je tento krok velmi zásadním pro správné uchování tvého výtvoru. Ideální je maso zavakuovat, protože cílem je zamezit přístupu vzduchu. Pokud nemáš takovou možnost, tak nejlepším řešením je klasický doypack s absorbérem kyslíku.

Naše uzená sůl je původem mořská sůl získávaná především z vod Atlantiku, která se následně udí za pravidelného otáčení ve speciálních udírnách kouřem z bukového dřeva dovezeného ze severských lesů. Tahle metoda výroby zauzení soli pochází ještě z dob Vikingů a je tak stará přes tisíc let. Naše sůl je navíc vyladěna moderními technologickými postupy a sůl tak má krásnou barvu a výraznou kouřovou vůni. Jídlu dodává chuť letního ohně a probouzí vzpomínky na ty nejkrásnější zážitky s ohněm spojené. Je vhodná k přípravě všech druhů pokrmů. Neváhej uzenou sůl využít například k dochucení na elektrických nebo plynových grilech, kde připravuješ steaky, ryby nebo zeleninu. Dodá jim nenapodobitelné aroma bukového kouře, které tě jistě nadchne jako nás. Je to prostě pecka, která stojí za to.



Top chuťŽe je naše uzená sůl vážně něco se můžeš přesvědčit v recenzích našich zákazníků na Heurece nebo rovnou na vlastní chuťový pohárky. Být tebou neváháme už ani minutu,⏰ protože jde o jeden z našich nejprodávanějších výrobků. Výrobní kapacity jsou omezené a poptávka závratná. Tak si pospěš!SloženíJedlá sůl (max. 82 %) cukrpaprikabarvivo: E150c (1 %)kouřové aroma (1 %)rostlinný olej (řepkový)

Špetka jemné směsi s kopřivovými semínky, psylliem a rajčaty dovede každý kousek zeleniny k dokonalosti. Skvěle vyladí i hummus a každý pokrm veganské kuchyně. Pro dokonalou chuť jednoduše posypte jídlo kořením až těsně před podáváním.Složení: semínka kopřivy 26%, psyllium semínka 21%, pastiňák, kousky rajčat 20%, měsíček květ, kmín černý.Doba spotřeby: Datum spotřeby je uvedeno na obalu. Skladování: Skaldujte v suchu a chladu.Výživové údaje ve 100g: Energetická hodnota 1302kJ/313 kcal, Tuky 8,6g z toho nasycené mastné kyseliny 0,9g, Sacharidy 26g z toho cukry 12g, Bílkoviny 16g, Sůl 0,7g.Dodavatel: Sonnentor s.r.o.

Naše příchutě jsou nadstavbou pro ty, kdo chtějí masu dodat ještě nějakou tu chuť navíc. Krájení, základní koření, marinování v octu. To všechno zůstává stejné. Jen před samotným sušením přidáš příchuť a maso získá ten správnej říz. 

Obsah packu
1x Chilli příchuť
1x Piri Piri příchuť
1x Česnek příchuť
1x Hořčice příchuť
Naše chilli koření je nadstavba pro ty, kdo chtějí masu dodat ještě nějakou tu chuť navíc. Krájení, základní koření, marinování v octu. To všechno zůstává stejné. Jen před samotným sušením přidáš naší chilli směs a maso získá ten správnej říz. Namíchali jsme pro tebe variantu, která je spíše mírnější. Ale když se rozvášníš, tak i s ní můžeš vyrobit pořádný peklo. Stačí trochu uvolnit ruku při posypu.
Doporučené dávkování
Na 1 kilo masa použij zhruba 8 gramů koření. Další info najdeš na každém balení.



Staň se expertem na sušené maso
Pro výrobu sušeného masa existuje přesně stanovený postup. Je samozřejmě možné si každý recept přizpůsobit podle své chuti, my ti ovšem v začátku pomůžeme dostat pod kůži základy, aby se z tebe stal co nejrychleji ten správný master. Pro začátek tedy pamatuj, že:

nepřidávej ani žádnou další sůl, je již obsažena v našem základu
před krájením dej maso do mrazáku, bude se s ním mnohem lépe pracovat
krájej stejné tlusté kousky
přidáním trochu octa, změkčí texturu masa
tučné maso není vždy špatně, v případě jerky je tuk zvýrazňovačem chuti, u biltongu doporučujeme tuk odstranit


Domácí sušení krok za krokem
Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle. My jsme samozřejmě ochotni pomoci v každém kroku. Taky mužeš mrknout na náš Youtube kanál, kde se všem postpům věnujeme ještě více podrobněji.

Krok 1: Krájení+

Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky. Pokud máš prostornou sušičku nebo možnost maso sušit ve visu, tak klidně krájej delší pruhy a maso si pak budeš po usušení sekat na kousky dle libosti.


Krok 2: Kořenění+

A v tomto kroku přichází na scénu náš Základ. Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse.


Krok 3: Marinování+

Okořeněné maso dej do dózy, kde ho pořádně prolij naším Jablečným octem. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ocet je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé.


Krok 4: Ochucení+

Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat ocet a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě dej na 1 kilogram syrového masa zhruba 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr nebo klidně i jiné koření, například Česnek nebo Hořčici. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky.


Krok 5: Sušení+

Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, můžeš ho zavěsit na háčky. Dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající ocet. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení.
Maso se suší při nízké teplotě (30 - 40°C). Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po 2-3 dnech. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet.


Krok 6: Balení+

Pokud sušíš větší objemy masa, které neplánuješ sníst během pár dní, tak je tento krok velmi zásadním pro správné uchování tvého výtvoru. Ideální je maso zavakuovat, protože cílem je zamezit přístupu vzduchu. Pokud nemáš takovou možnost, tak nejlepším řešením je klasický doypack s absorbérem kyslíku.