Kurca.cz
nakupuje ve slevě... a monitoruje historii cen ve více než 10M produktů
Pečlivým výběrem nejjemnějšího pšeničného a ječmenného sladu získala tato Maiselova pšenice načervenalou zářící jantarovou barvu. Čerstvá vůně jemných kvasnic a příjemných ovocných tónů je spojena s j

Wasabi arašídy 100 g 48 CZK  -37% 
Arašídy ve wasabi těstíčku ravioli 100gArašídy jsou mezi ořechy zajímavé nejen tím, že se jejich plod vyvíjí pod zemí, ale mají také blahodárné účinky na naše zdraví. Ze všech ořechů obsahují nejvyšší

Mandle uzené 100 g 57 CZK  -45% 
Mandle uzené 100gMandloň patří mezi stromy vynikající svým bohatým květenstvím, které plodí peckovice se zeleným chlupatým povrchem. Uvnitř peckovic najdeme zploštělé semeno s dírkovaným povrchem, kte

Moringa prášek RAW pochází ze stromu, jehož vzácné listy obsahují významné množství nutričně hodnotných látek ve formě vitamínů a minerálů . Listy se konzumují syrové, vařené i sušené a nejcennější na nich je až 40 % podíl proteinů , které obsahují všech 8 esenciálních aminokyselin . Moringa původně pochází z podhůří Himalájí, ale dnes se pěstuje i v subtropických a tropických pásmech.

Kolumbie je v současné době 3. největším producentem kávy na světě. Její velikou výhodou je vysoce rozdílné mikroklima, které umožňuje kávovým zrnům dozrávat v různou dobu a sklizeň je tak prakticky možná během celého roku. Káva se zde pěstuje v nížinách, na úpatích kopců ale i vysoko v andských horách v drtivé většině drobnými farmáři. Díky tomu můžeme mezi kolumbijskými kávami cítit značné rozdíly v chuti. Vždy mají ale společné silné aroma. Původ kávy: Kolumbie Supremo získala svůj název „Supremo“ nikoliv podle oblasti, ze které pochází, ale podle velikosti kávového zrna. To je krásně veliké a tudíž velice snadno rozpoznatelné. Není to však pouze zrno, co dělá tuto kávu rozdílnou. Naše káva je pěstována v nadmořské výšce kolem 2200 m.n.m. a vulkanická půda jí propůjčuje specifickou chuť a aroma, pro kterou se řadí mezi nejlepší kávy na světě. Chuť: Kolumbie Supremo se vyznačuje sladce sametovou chutí se silným aroma místy připomínající pomeranče či bergamot. Tělo je krásně plné a silné s decentní rozpoznatelnou aciditou kombinovanou s čokoládovým a ovocným podtónem. Jedná se o velmi vyváženou kávu, ve které se chuť, aroma, kyselost a další charakteristiky krásně doplňují a tvoří dokonalý celek. Zpracování: mokré Složení: 100% ArabicaStupeň pražení: City+

Druhým nejrozšířenějším druhem kávovníku je Kávovník statný (Coffee Arabica) neboli Robusta. Robusta je mezi milovníky kávy vyhledávaná především díky vysokému obsahu kofeinu. Káva připravená z Robusty Vás zcela jistě zbaví únavy, obsahuje totiž až 2x více kofeinu než Arabica. Další velkou předností Robusty je její krásná crema, která je tmavší a krásně vysoká. Robusta se velmi často používá do směsí a Arabicou. Arabica dodává chuť a aroma a Robusta dodává požadovanou sílu, cremu a vysoký obsah kofeinu. Vhodným poměrem docílíte opravdu skvělého výsledku. Na trhu je dnes možné sehnat Robustu různých kvalit, od těch vyloženě špatných po ty, které se dají srovnávat s těmi nejlepšími Arabicami. Jednou z nejlepších Robust, které se k Vám mohou dostat je právě Indie Cherry. Původ kávy: Robusta má pro svůj růst ráda teplo a vlhko a právě takové prostředí jí na 100 % poskytuje Indie, která je s Vietnamem, Brazílií a Indonésií největším světovým producentem. Naše robusta pochází z Indie ze státu Karnataka. Zde rostou kávovníky především v horských oblastech. Pro indickou robustu je typické i unikátní zpracování zrn pomocí tzv. metody moonsoning (monzunování). Po sklizni je káva vystavena několikatýdennímu působení studeného větru a monzunových dešťů, které mají v Indii skutečnou sílu, a tím získá pro sebe velmi specifickou chuť, kvůli které je mnohými vyhledávána. Chuť: Robusta je jednoduše silnější než Arabica a je také hořčejší. Je to silná káva s krásnou vysokou cremou. Pod typickou štiplavostí v ní nakonec objevíte čokoládové tóny. Cherry není kyselá, má střední až nízkou aciditu. Jedná se o silnou, intenzivní kávu, kterou oceníte především ve chvílích, kdy potřebujete skutečně povzbudit. Obsah kofeinu je v jednom šálku kolem 250mg, zatímco Arabica má obsah nižší, kolem 120mg. Složení: 100% Robusta (pro více informací o robustě klikněte)Stupeň pražení: City+ Více o přípravě kávy Espresso se dozvíte v naší sekci Příprava kávy - Espresso.

Káva a banány jsou dva hlavní vývozní artikly, které si většina z nás spojí s Kostarikou, zemí ležící ve střední Americe, omývanou z východu Karibským mořem a ze západu Pacifikem. Už v roce 1779 sem byly přivezeny první kávovníky z Etiopie a jako první na světě zde započala výroba kávy ve velkém. Dnes tvoří káva přibližně 1/4 tržeb plynoucích ze zahraničního obchodu. Kostarika si velmi zakládá na kvalitě kávy, kterou produkuje, a i proto je v zemi zakázáno pěstování robusty. Původ kávy: Kostarika Tarrazu dostala své jméno podle regionu, ve kterém se nachází nejlepší a nejproslulejší kávovníkové plantáže, Tarrazu. Ten se nachází přibližně 80 km jižně od hlavního města San José a naše káva je zde pěstována v nadmořské výšce kolem 1600 m.n.m. Chuť a aroma jedné z nejproslulejších káv na světě tvoří kombinace kyselých půd po vyhaslých vulkánech, tropického slunce, jemného mořského větru a také toho, že je zde asi 100x více kávovníků než obyvatel. Proto je možné každé rostlině věnovat maximální péči, lásku a úsilí. Chuť kávy: Tarrazu se vyznačuje neskutečnou vyvážeností. Bezprostředně po prvním doušku kávy ucítíte kořeněné čokoládové tóny doplněné karamelovým aroma, následuje bohaté harmonické tělo, které je doprovázeno oříškovou chutí. Káva je jemná, pouze lehce kyselá a pro svoje vlastnosti je velice vyhledávaná především ženami, a také těmi, kdo právě začínají s kvalitními kávami z nejproslulejších plantáží světa. Zpracování: mokré Odrůda: Caturra Složení: 100% ArabicaStupeň pražení: City+

Etiopie ležící v Africkém rohu ve východní Africe je zemí, ve které se začaly psát samotné dějiny kávy. Samotné slovo „káva“ je odvozeno od provincie Kaffa, v níž se údajně káva poprvé pěstovala. V současné době, kdy je Etiopie největším producentem a vývozcem kávy Arabica z afrických zemí a celosvětově zaujímá 5. místo, zde stále převážně v jižní části země nalezneme lesy divoce rostoucího kávovníku. Asi 98 % veškeré produkce kávy pochází z místních malých farem. Odrůda Sidamo je skutečným africkým klenotem, který patří mezi nejžádanější kávy na světě. Není divu, když se zde kávové umění předává z generace na generaci. Původ kávy: V regionu Sidamo, který nalezneme v jižní části Etiopie, se malí farmáři starají o pěstování a produkci jedné z nejzajímavějších káv na světě v nadmořské výšce kolem 2200 m.n.m. Tato výška jí propůjčuje střední kyselost. Chuť: Pro Sidamo je typická jemná a plná chuť s čokoládovou plností, doprovázená opojným a hlubokým kořeněným květinovým aroma s příchutí vinné révy. Tělo je lehčí a krásně sametové. Každý doušek této luxusní kávy uzavírá citrusové aroma. Káva je ceněna pro svoji příjemnou ovocnou kyselost. Zpracování: mokréOdrůda: Forest CoffeeSložení: 100% ArabicaStupeň pražení: City+

Brazílie je v současné době se svojí plantážní plochou cca 2,3 miliony ha největším producentem kávy druhu Arabica na světě. Vděčí za to především tomu, že se její plocha rozléhá na třech klimatických pásmech (rovníkové, subtropické a mírné) a má proto ideální podmínky pro pěstování kávovníků. Většina, tedy asi 2/3 celkové produkce pochází od drobných pěstitelů kávy. Díky své ploše produkuje Brazílie velké množství druhů káv, ale i přesto můžeme jeden druh prohlásit za zcela nejoblíbenější a nejlepší. Je jím právě Brazílie Santos. Přívlastek Santos získala tato káva po přístavu Santos, do kterého se vozí z oblasti São Paula, a ze kterého se vyváží do světa. Původ kávy: V regionu São Paulo, který se nachází v jihovýchodní části Brazílie, je kávovník pro místní obyvatele hlavní zemědělskou plodinou a tak je mu věnována maximální péče a úsilí. Kávovník arabský (Coffee Arabica) je zde pěstován v nižší nadmořské výšce (800-1000 m.n.m.) a právě díky tomu, se tento druh vyznačuje nižší aciditou. Chuť: Brazilská káva Santos je proslulá především svojí nižší aciditou a plným tělem. V kávě se snoubí čokoládové a oříškové tóny s jemnými tóny ovocnými. Chuť je jemná. Aroma je příjemné bez stopy hořkosti. Tento druh kávy je skutečně klasikou, kterou rozhodně nikdo nic nepokazí. Ideální pro každodenní prožitek z lahodné kávy. Zpracování: mokré Odrůda: Bourbon Složení: 100% ArabicaStupeň pražení: City+

Renjer - Sobí Jerky 25g 149 CZK  -98% 
Abychom zajistili nejvyšší kvalitu masa, získáváme maso až z dalekého severního Švédska, kde je příroda stále nedotčená a zvířata se volně potulují po rozsáhlé divočině Laponska. Tuto čistou divočinu můžeš ochutnat v každém kousku. Druhou hlavní ingrediencí je mořská sůl - ne moc, ne příliš málo - jen to správné množství, které zdůrazňuje harmonickou chuť tohoto exkluzivního masa.

Složení
Sobí maso (91,3 %), mořská sůl, vinný ocet, stabilizer: citrusový pektin

Na 100 gramů sušeného masa je použito 290 gramů masa syrového.
Nutriční Hodnoty



Počítáno na 100 g výrobku


Energetické hodnoty (kJ/kcal)
1142 kJ / 273 kcal


Tuky
5,1 g


Nasycené mastné kyseliny
2,5 g


Sacharidy
2 g


Cukr
1,3 g


Bílkoviny
54 g


Sůl
3,2 g