Ve vůni dominují mandle. Chuť je mandlovo-oříšková s lehkým tónem zralého ovoce a dlouhotrvající čokoládovou dochutí. Acidita je sametová, tělo plné. / Země: Brazílie - El Salvador / Oblast: Sao Domingos Mountain / Ahuachapan / Nadmořská výška: 980 m n. m. / 1250 m n. m. / Farma: Mariano / La Pr...
Kolumbie je v současné době 3. největším producentem kávy na světě. Její velikou výhodou je vysoce rozdílné mikroklima, které umožňuje kávovým zrnům dozrávat v různou dobu a sklizeň je tak prakticky m
Druhým nejrozšířenějším druhem kávovníku je Kávovník statný (Coffee Arabica) neboli Robusta. Robusta je mezi milovníky kávy vyhledávaná především díky vysokému obsahu kofeinu. Káva připravená z Robust
Káva a banány jsou dva hlavní vývozní artikly, které si většina z nás spojí s Kostarikou, zemí ležící ve střední Americe, omývanou z východu Karibským mořem a ze západu Pacifikem. Už v roce 1779 sem b
Etiopie ležící v Africkém rohu ve východní Africe je zemí, ve které se začaly psát samotné dějiny kávy. Samotné slovo „káva“ je odvozeno od provincie Kaffa, v níž se údajně káva poprvé pěstovala. V so
Brazílie je v současné době se svojí plantážní plochou cca 2,3 miliony ha největším producentem kávy druhu Arabica na světě. Vděčí za to především tomu, že se její plocha rozléhá na třech klimatických
V regionech Chanchamayo a Cuzco se pěstuje největší množství bio kávy na světě. Kávy z andských hor mají specifický rustikální charakter, který ale nepřebíjí ostatní typické chuťové rysy peruánské kávy:delikátní tělo,vinnou aciditu,čistou a sladkou dochuť. I...
Káva pochází z~regionu Soconusco, Chiapas (nadmořská výška 700 - 1000 m n.m.), kde v~roce 2000 farmáři založili skupinu cooperative MOCABE. Cílem je zlepšovat sociální podmínky a životní prostředí. Odrůda: Bourbon, Caturra a Catuaí, Proces: Washed. Ve vůni můžet...
Směs dvou káv typu arabika, které jsou pečlivě vybrány pro přípravu espressa i nápojů s mlékem. Ve vůni dominují mandle. Chuť je mandlovo-oříšková s lehkým tónem zralého ovoce a dlouhotrvající čokoládovou dochutí. Acidita je sametová, tělo plné.
Káva pochází z~regionu Soconusco, Chiapas (nadmořská výška 700 - 1000 m n.m.), kde v~roce 2000 farmáři založili skupinu cooperative MOCABE. Cílem je zlepšovat sociální podmínky a životní prostředí. Odrůda: Bourbon, Caturra a Catuaí, Proces: Washed. Ve vůni můžet...