Kurca.cz
nakupuje ve slevě... a monitoruje historii cen ve více než 10M produktů
O skřítku Racochejlovi

Po několika speciálních projektech a kolekcích cover verzí je tu album Karla Gotta, plné zbrusu nových písniček! Až na jedinou výjimku z roku 2012 (duet s Olgou Lounovou) vše čerstvé letošní nahrávky skladeb především domácích autorů, tvořících velmi zajímavý průnik několika generací.
Poslech jasně ukáže, že všichni psali opravdu pro Karla, žádné vyprázdněné šuplíky. Balady, refrénovky, taneční kousky, to vše zcela poznatelně komponované pro albovou novinku zpěváka, jehož kariéra nemá ve světě obdobu. Prověření autoři kvalit Michala Davida, ORMů, Petra Chmely, Borise Urbánka nebo Vaša Patejdla potěší přesně trefenými melodiemi, od velké balady (Pátý den, Právě vchází, Láska, to je déšť) přes píseň pro Jiřího Štaidla (Kluk s velkou vášní) až po chytlavé retro z konce padesátých let (Chci tě). Některá spojení však na první pohled vypadala spíše nemožně: KG a Michal Malátný, Gipsy.cz, Petr Bende, Martin Chodúr, Viktor Dyk nebo Ondřej Brzobohatý?
Podařilo se. Pánové, často včetně textů a…

The Essential Paul Simon - volume 1
The Essential Paul Simon - volume 2

Lucie Bílá – Hana CD 119 CZK  -69% 
Slovenské hlavní město Bratislava se stalo za poslední rok pomalu druhým domovem Lucie Bílé. Není to jenom díky jejímu účinkování v oblíbené televizní sérii Česko Slovensko má talent, ale hlavním důvodem byl vznik nového alba naší nejpopulárnější domácí zpěvačky.
Po čtyřech letech od poslední studiové nahrávky Modi, tak přichází 7. dubna naše mnohonásobná zlatá slavice se zcela zásadní deskou své kariéry - albem s názvem Hana.
Místo možná očekávané sázky na jistotu, kdy se v podobných situacích mnozí umělci obrací k úpravám osvědčených světových hitů, se Lucie Bílá rozhodla odvážně vstoupit do zcela nového prostředí a oslovila ohledně spolupráce na novém albu o generaci mladší autory a tvůrce.
Hlavní roli v tomto projektu pak dostal hudební producent alba Martin "MAXO" Šrámek, který společně se svými spolupracovníky z bratislavského producentsko-autorského týmu Littlebeat Ľuborem Priehradníkem a Andrejem Hruškou stojí za výslednou zvukovou podobou celkem jedenácti nových původních…

Tugriki – Tugriki CD 99 CZK  -73% 
Čtyři výrazné hudební osobnosti, čeština a slovenština, řízný rock i jímavá zádumčivost!

Tugrik - tohle zvláštní slovo jste možná mohli zaznamenat coby označení mongolské měny. Od nynějška si jej však v drobně pozměněném tvaru Tugriki dobře zapamatujte. Právě tak totiž zní jméno nové československé kapely složené ze samých výjimečných osobností. Čtveřici, kterou tvoří Dorota Barová (Tara Fuki či Aneta Langerová), Ľuboslav Petruška (Chiki liki tu-a, Korben Dallas), Igor 'Ozo' Guttler a Lukáš Fila (oba Korben Dallas), tak bez jakýchkoli pochyb můžeme minimálně v rámci zdejší alternativní hudební scény označit za skutečnou superkapelu. Tento zbrusu nový úkaz mezi českými a slovenskými kapelami by tak rozhodně neměl chybět v hledáčku milovníků sofistikované alternativy a zajímavých žánrových přesahů. V deseti skladbách, jež se vměstnaly na eponymní debutové album, Tugriki umně a s citem spojují světy řízného rocku i jímavé zádumčivosti, světy slovenštiny a češtiny, světy syrově civilní i…

Napínavý příběh s kriminální zápletkou se odehrává v Praze na konci osmdesátých let.

Odvážná sonda do prostředí veksláků a šmelinářů všeho druhu v socialistickém Československu, která v době svého vydání způsobila malou literární senzaci. Student ekonomie Michal Najman se postupně zaplétá do černého obchodu s tuzexovými bony a valutami. Ocitá se na šikmé ploše a propadá se stále hlouběji do pražského zločineckého podsvětí. Vytváří rafinované pasti na své protivníky, obětí se však nakonec stává on sám. Román Vekslák vyšel poprvé v roce 1988 a dodnes patří k nejzajímavějším dílům popisujícím utajený svět překupníků a zbohatlíků v dobách normalizace.

Mystický příběh mládence, který se oženil se Smrtí v úžasné interpretaci Jiřího Lábuse, držitele Ceny Thálie - činohra a Českého lva za nejlepší herecký výkon.
Režie: František Jílek

Mystický příběh mládence, který se oženil se Smrtí v úžasné interpretaci Jiřího Lábuse, držitele Ceny Thálie - činohra a Českého lva za nejlepší herecký výkon.
Režie: František Jílek

Live Evil

Bat Out Of Hell II: Back Into Hell...