Kurca.cz
nakupuje ve slevě... a monitoruje historii cen ve více než 10M produktů
Předkládaný text navazuje na publikaci Sportovní výkon a trénink ve vyšší nadmořské výšce, kterou před ZOH 2002 v Salt Lake City vydal v roce 1999 ČOV. Od té doby nejenže váha pobytu a tréninku ve vyšší nadmořské výšce v přípravě řady sportů podstatně vzrostla, ale přibyly také nové poznatky. Některé kapitoly z původní publikace byly aktualizovány, některé části jsou novějšího data. Věříme, že současná verze, zpracovaná v roce 2014 a vydávaná v nové edici Českého olympijského výboru, přispěje k dalším úvahám, jak trénink ve vyšší nadmořské výšce účinně a ekonomicky využívat.

Prot je zpět… a tentokrát naposledy. Tvrdí, že přiletěl z planety K-PAX, kde žijí všechny bytosti v harmonii – nezabíjí se pro potravu, neválčí, nevedou spory. A teď se ocitl na Zemi a má o ní podat zprávu. Už tady několikrát byl – a v příbězích Svět podle prota a Na světelném paprsku dokázal mnoha lidem navždy změnit jejich životy. Sice ho zavřeli do Manhattanského psychiatrického ústavu, ale to ho nezastaví. Když je tu však prot, pacient Robert upadá znovu do katatonie. A doktor Brewer, Robertův a protův psychiatr, má opět omezený čas na to, aby odhalil protova tajemství a vrátil Roberta zpět do života. To ale bude muset prot odletět – a s ním vybraná stovka lidských bytostí, která chce žít na dokonalé planetě K-Pax. Protovy světy uzavírají příběh o nevšedním bláznu v našem dosti krvelačném světě. Na konci knihy se čtenář dočká i protovy svérázné, ironické a upřímné zprávy o Zemi.

Annie Eková váží přes dvě stě kilo a většinu času tráví sama v bytě pojídáním sušenek a sledováním cizích lidí na Instagramu. Její život se změní, když se zúčastní televizní reality show o hubnutí. Z Annie se před očima celého Švédska stává Miss těžká váha, celebrita se zástupy fanoušků. Jenže svět médií je falešný a křehká Annie si v něm stále připadá sama. Podaří se jí najít toho pravého, jemuž nebude záležet na velikosti jejího oblečení?

Ondřej Závodský je známý český právník a dlouholetý státní zaměstnanec. V současné době pracuje jako právní expert Nadačního fondu proti korupci. Tento fond, jak již jeho samotný název vypovídá, má ve svém popisu pracovních činností vedení střetu se všemi projevy korupce, zhoubného nádoru v těle právního demokratického státu. Ondřej Závodský proslul jako nezkorumpovatelný úředník, v rámci své činnosti u NFPK zpracovává stanoviska k připravované legislativě a upozorňuje na netransparentnosti při činnosti státních úřadů. Ve své knize Výstup na vrchol korupce se kromě současných případů na české scéně zaobírá i politickou situací v Rusku a v Číně a v kontextu toho naznačuje rizika dalšího vývoje směřování našeho státu.

Co jste ochotni zaplatit za to, abyste o svém životě rozhodovali jen vy sami? Přestože Saru postihla ve Stockholmu řada neuvěřitelných a traumatizujících zážitků, rozhodne se do něj po čase vrátit. Nastoupí do nového zaměstnání v poradenské branži a přestěhuje se do jiné části města v naději, že ji její neznámí pronásledovatelé konečně nechají na pokoji – stane se ovšem přesný opak. Sara je znovu vržena do podivné hry, v níž jde pravděpodobně o korupci a snad i organizovaný zločin a ve které se vše vrací k záhadné organizaci BSV. Kolotoč nelítostného pronásledování a hrozivých nočních můr se znovu roztáčí a Sara si musí neustále klást stejnou otázku: Najde se uprostřed toho všeho aspoň jeden jediný člověk, kterému můžu stoprocentně věřit? Pokračování Krvavého květu je stejně jako první díl trilogie řízným koktejlem severského krimi a konspiračního thrilleru, inspirovaným současnými politickými událostmi.

O městě Wu-Chan do začátku letošního roku slyšel jenom málokdo z nás. Dnes ho zná kvůli ohnisku světové pandemie koronoviru snad úplně každý. Co se ve Wu-Chanu dělo po prvních dnech uzavření města a jak lidé a státní aparát na tuto situaci reagovali, najdete v tomto podrobném deníku čínské spisovatelky a novinářky Fang Fang. Den po dni nám autorka podrobnou reportáží popisuje život běžného obyvatele města, strach, zmatek, ale i naději, že vše brzy skončí. Přeneste se zpětně do Wu-Chanu, kde začalo to, co se dosud týká nás všech.

Osmadvacetiletá umělkyně Roxy má mizerně placenou práci v lahůdkářství a mizernou náladu z toho, jak se její milovaný texaský Austin poddává nadnárodním korporacím. Dopisy svému expříteli a spolubydlícímu Everettovi začala psát kvůli nezaplacenému nájemnému, ale teď je odhodlaná stát se hrdinkou svého psaní i svého příběhu. Spolu se dvěma nejlepšími kamarádkami se rozhodne zachránit nejen Austin, ale i svůj milostný život – a to za každou cenu.

Kniha je překladem certifikované mezinárodní učebnice Světové badmintonové federace (BWF) pro hráče a trenéry. Popisuje detailně všechny stránky sportovní přípravy, zahrnuje jak trénink dětí, tak dospělých, a učí hlavně techniku, taktiku, fyzickou kondici, psychologickou přípravu i životní styl. Na každém kroku uživatel příručky může čerpat z několika set fotografií, přehledných schémat, tabulek a ilustrací, součástí jsou také odkazy na videa. Jde o komplexní učebnici, která nejen ukazuje, jak badminton hrát, ale také, jak jej správně učit hrát. Vychází ve spolupráci s Českým badmintonovým svazem.

Bestsellerový komiksový autor Charles Soule přichází s chytrým a barvitým příběhem o Newyorčanovi, který se jednoho rána probudí se schopností předpovídat budoucnost. Původně bezstarostný baskytarista Will se tak stane nejmocnějším mužem na světě a skrytý za přezdívkou Oracle začne svá proroctví publikovat na zabezpečeném webu. Kromě toho, že mu globální korporace nabízejí miliony za exkluzivní přístup k jeho informacím, si také nadělá mnoho vlivných nepřátel na nejvyšších místech. Proti Oraclovi jsou nasazeni nejšpičkovější hackeři a lovci lidí, zatímco on má jen pár přátel, jimž může doopravdy věřit. Věštcův rok, románový debut o moci a víře, je jako zběsilá jízda, kde nelze vůbec odhadnout, co se stane dál.

Příručka pro školení trenérů 2. třídy