Kurca.cz
nakupuje ve slevě... a monitoruje historii cen ve více než 10M produktů
Bonsaje dokáží dodat domovu či terase opravdové orientální kouzlo a není proč se jejich pěstování bát. Substrát pro bonsaje musí být snadno propustný, vzdušný, a musí vázat vodu ve formě snadno dostupné pro rostlinu. Toto vše splňuje právě substrát Bonsaje, který je určen pro pěstování všech druhů bonsají - jehličnatých i listnatých, pokojových i venkovních. Obsahuje rašelinu, jílové částice, písek a drcený keramzit. Je navíc obohacen základními živinami, a tak bude mít vaše bonsaj naprosto optimální podmínky pro život.

Chcete si doma vypěstovat mandarinky, pomeranče, limety nebo jiné citrusové rostliny? Není na tom překvapivě nic těžkého, citrusy vyrostou v krásné dekorativní stromky i v květináči. Se správným substrátem se vám podaří vypěstovat hustý a plodný citrus dokonce i ze semínka! Substrát Citrus obsahuje vše k tomu, aby se citrusové rostlině vedlo co nejlépe - vybrané druhy rašeliny, vysoce kvalitní jemný vyzrálý kůrový humus, písek a upravené pH. Navíc obsahuje Vitality Komplex pro vitalitu, hnojivo Kristalon na 6 týdnů a přídavek železa proti žloutnutí listů. Tento substrát zajistí nejen zdravý růst, ale i bohaté nasazení květů a plodů vašich citrusů.

Vzdušný substrát pro pěstování orchidejí a ostatních epifitických rostlin. Složení: 100% piniová kůra.

Keramzit 1l d4-8mm 39 CZK  -33% 
Potřebujete dekorativně zakrýt substrát na povrchu květináčů nebo truhlíků? Potřebujete ukotvit umělé rostliny nebo jiný aranžérský materiál? Chcete se pustit do hydroponického pěstování rostlin? Toto vše vám zajistí keramzit. Poslouží jako lehká drenáž na dně pěstebních nádob, jako vkusná dekorace na povrchu květináčů, truhlíků i záhonů a dokonce může nahradit i pěstební substrát. Navíc má velmi příjemnou a oku lahodící barvu pálené hlíny a tak dodá vašemu interiéru, terase či zahradě krásný přírodní ráz.

Seramis substrát je jílový granulát vhodný pro přesazování všech pokojových rostlin. Nejlepší substrát pro přesazení Vašich rostlin. Zálivka stačí 2 x měsíčně, rostliny v substrátu nemusíte víckrát přesazovat. Pěstování v Seramisu je čisté a hygienické. Do zemního balu po přesazení zapíchněte vlhkoznak, který Vám ukáže (když zčervená), že máte znovu zalít. Najdete ho v našem obchodě. PŘESAZOVAT MŮŽETE CELOROČNĚ. Udělejte dobře Vašim rostlinám hned! Nečekejte na jaro.

Krásná pokojová tilandsie, česky zvaná kykatka, pocházející z Amerického kontinentu, konkrétně z Mexika a Gvatemaly. Listy jsou tuhé, modro stříbrné či modro zelené, sestavené v růžici, jsou poměrně dlouhé a špičky se často stáčí pod rostlinu. Kvete fialkově červeně z růžice. Pro růst této krásky není nutný ani substrát, ani připevňování na kus dřeva či kůry. Stačí ji volně zavěsit kamkoli na světlé místo bez slunečních paprsků, nebo vložit do vzdušné, skleněné nádoby a zavěsit. Optimální teplota by se měla pohybovat mezi 25 a 30°C. Teplota v zimě nesmí klesnout pod 13°C. Vzhledem k jejich původu, musíme denně rostliny rosit, a to vždy na noc, abychom rosliny zchladili tak, jak jsou zvyklé za své domoviny. Rostlinky oschnou až další den přes den-což je naprosto ideální stav. 1x týdně rosliny namočíme přes noc do odstáté (ideálně dešťové) vody. Jednou za měsíc pohnojíme rostliny rozprašovačem na list hnojivem na orchideje. Lze je také pěstovat ve vzdušných skleněných nádobách, skleníčcích či v teráriích. Milují letnění (od 15. května zhruba do září) v polostínu na stromech. Není mrazuvzdorná. Není určeno ke konzumaci. Rostlinu prodáváme bez skleněného podkladu na fotce.

Seramis substrát je jílový granulát vhodný pro přesazování všech pokojových rostlin. Nejlepší substrát pro přesazení Vašich rostlin. Zálivka stačí 2 x měsíčně, rostliny v substrátu nemusíte víckrát přesazovat. Pěstování v Seramisu je čisté a hygienické. Do zemního balu po přesazení zapíchněte vlhkoznak, který Vám ukáže (když zčervená), že máte znovu zalít. Najdete ho v našem obchodě. PŘESAZOVAT MŮŽETE CELOROČNĚ. Udělejte dobře Vašim rostlinám hned! Nečekejte na jaro.

Kalokvět bílý 1ks 99 CZK  -23% 
Latinský název: Agapanthus 'White' Kalokvět pochází z Jižní Afriky a jeho jméno je odvozeno z řeckého slova agape (láska) a anthos (květ). Jedná se o rostlinu, která je velmi dekorativní a to po celý rok, i když zrovna nekvete. Má totiž velmi zajímavé dekorativní listy. V srpnu pak na jejích vysokých stoncích vykvetou bílé okolíky květů. Kalokvěty vyniknou ve vysokých květináčích a vyjímat se budou u vchodů domů, na terasách a lodžiích. Její pěstování není nikterak těžké, potřebuje pouze dostatek prostoru pro svůj růst.

Latinský název: Paeonia lactiflora 'Laura Dessert'Trvalka dorůstající výšky 70-90cm a obdobné šířky. Listy jsou tmavě zelené, dělené. V květnu až červnu vykvétají krémové květy. Vhodné stanoviště je slunné s živnou, propustnou, mírně vlhkou půdou.

Latinský název: Convallaria majalis 'Rosea' Oddenkatá rostlina se zvonkovitými, intenzivně vonnými květy. Barva je jemně růžová. Kvete od konce jara do začátku léta. Rostlina je jedovatá. Oddenky sázíme 5 cm hluboko. Vyžaduje polostinné stanoviště, snesou však i slunce. Půda vlhčí a humózní.