Kurca.cz
nakupuje ve slevě... a monitoruje historii cen ve více než 10M produktů
AireRyder FN43332 Classic, stropní ventilátor se světlem

Historie ceny
Datum Cena v CZK
26.10.2021 2770

AireRyder FN43332 Classic, stropní ventilátor se světlem

Stropní ventilátor se světlem AireRyder FN43332 Classic stříbrný/saténový nikl
Stropní ventilátor AireRyder FN43332 Classic stříbrný/saténový nikl o průměru vrtule 107 cm je vhodný pro místnosti o velikosti od 14 m2 do 20 m2. S původní tyčí v balení je vzdálenost lopatek od stropu 23,5 cm. Reverzní lopatky umožňují ochlazování v létě a oteplování místnosti v zimě - zimní (zpětný) chod stropního ventilátoru tlačí teplý vzduch od stropu dolů. Klasické provedení v stříbrné barvě a přátelsky oblé lopatky jsou vhodnou volbou do jakéhokoli běžného interiéru, ať už pracovního, nebo obytného. Je možné dokoupit infračervené dálkové ovládání 7033RR.

 

Vzdálenost lopatek od stropu*



Produkt + tyč v základním balení
23,5 cm


Montáž bez tyče
nelze


Produkt + prodlužovací tyč 60 cm
73 cm


Produkt + prodlužovací tyč 120 cm
133 cm




Vzdálenost lopatek od podlahy se z bezpečnostních důvodů doporučuje minimálně 2 m 20 cm. Lopatky umístěné cca 3 m nad zemí začínají mít sníženou účinnost. V případě použití prodlužovací tyče je nahrazena původní tyč v balení. Prodlužovací tyče se dají zkrátit bez ztráty záruky.
 
Přečtěte si naše články, rady a další informace o stropních ventilátorech




Průměr vrtule:
107 cm



Orientační velikost místnosti:
14 m2 - 20 m2
(při výšce stropu 2,4m - 2,8m)



Barva lopatek:
stříbrná





Počet lopatek:
v sadě 4 lopatky



Svítidlo:
ano, max 60 W,
světelný zdroj 1x E14
(není součástí balení)



Ovládání součástí balení:
řetízkové ovládání





Alternativní ovládání (lze dokoupit):
dálkové ovládání 7033RR



Zimní (zpětný) chod:
ano



Montáž bez tyče:
nelze





Prodlužovací tyč:
viz. tabulka nahoře



Montáž na šikmý strop:
ano,
maximální úhel náklonu 23°



Otáčky za minutu:
100-160-235





Příkon motoru:
25W - 35W - 50W,
počet rychlostí: 3



Průtok vzduchu:
výrobce neuvádí



Hmotnost stropního ventilátoru:
5,2 kg





Typ motoru:
AC (střídavý)



Hlučnost:
tichý



Záruka na motor:
3 roky


 



Domácí ventilátory AireRyder
Značka AireRyder splňuje přísné požadavky při kontrolách kvality, a tak svými stropními ventilátory určuje evropský standard. Díky funkci léto/zima, která umožňuje úsporu energie v létě ochlazováním a v zimě ohříváním na základě přerozdělování vzduchu v místnosti, můžete ventilátory využívat v průběhu celého roku. Některé z ventilátorů AireRyder jsou vybaveny DC motory nové generace s delší životností, které umožňují úsporu elektrické energie, jsou méně hlučné a více šetrné k životnímu prostředí. Používá také systém snadné montáže a instalace.
Jakým způsobem stropní ventilátor dům ohřívá?
Ve vytápěné místnosti se bez pohybu vzduchu tvoří teplotní vrstvy. Chladnější vzduch se drží u podlahy, zatímco lehčí teplejší vzduch stoupá vzhůru a ohřívá především strop. Z tohoto důvodu jsou pochopitelně vyšší patra a horní plochy místnosti teplejší než přízemní místnosti a oblasti blízko podlahy. V zimě by se stropní ventilátory měly točit pomalu po směru hodinových ručiček. Tím dochází k nasávání studeného vzduchu zespodu a současně je stoupající teplý vzduch vytlačován podél stěn k zemi. Díky této pozvolné cirkulaci se promíchávají vrstvy vzduchu a vyrovnává se tak teplota v celé místnosti, aniž by při tom vznikal nepříjemný průvan. To umožňuje nastavit topení místo 24 °C na pouhých 18 °C a ušetří se tím až 20 % nákladů na topení.
Jakým způsobem stropní ventilátor dům ochlazuje?
Stropní ventilátory ovlivňují díky tahu vzduchu vnímání tepla a chladu, takže v létě není nutné tolik ochlazovat vzduch a přece při teplotách 25 °C nebo dokonce 27 °C máme stejný pocit jako při 22 °C bez stropního ventilátoru. Takto lze ušetřit mnoho energie a až 40 % z účtu za elektřinu. Samotný stropní ventilátor při plné rychlosti spotřebovává méně energie než 100wattová žárovka. Mnoho lidí proto upřednostňuje díky příjemnému a přirozeně vznikajícímu vánku stropní ventilátor před klimatizací.



 


2833 CZK


Více informací v gavri.cz