Kurca.cz
nakupuje ve slevě... a monitoruje historii cen ve více než 10M produktů
FARO 33467 FOGO, stropní ventilátor se světlem

Historie ceny
Datum Cena v CZK
26.10.2021 5310

FARO 33467 FOGO, stropní ventilátor se světlem

Stropní ventilátor s LED světlem FARO 33467 FOGO bílý
Stropní ventilátor s LED světlem FARO 33467 FOGO bílý o průměru vrtule 112 cm je vhodný pro místnosti o velikosti od 14 m2 - 20 m2. S původní tyčí v balení je vzdálenost lopatek od stropu 41 cm. Reverzní lopatky umožňují ochlazování v létě a oteplování místnosti v zimě - zimní (zpětný) chod stropního ventilátoru tlačí teplý vzduch od stropu dolů. Moderní provedení v bílé barvě a přátelsky oblé lopatky jsou vhodnou volbou do jakéhokoli běžného interiéru, ať už pracovního, nebo obytného.
Vzdálenost lopatek od podlahy se z bezpečnostních důvodů doporučuje minimálně 2 m 20 cm. Lopatky umístěné cca 3 m nad zemí začínají mít sníženou účinnost. V případě použití prodlužovací tyče je nahrazena původní tyč v balení. Prodlužovací tyče se dají zkrátit bez ztráty záruky.
 
Přečtěte si naše články, rady a další informace o stropních ventilátorech




Průměr vrtule:
112 cm



Orientační velikost místnosti:
od 14 m2 - 20 m2
(při výšce stropu 2,6m - 3,0m)



Barva lopatek:
bílá





Počet lopatek:
v sadě 3 lopatky



Svítidlo:
SMD LED 12W 3000K 1000Lm (je součástí balení)



Ovládání součástí balení:
dálkové ovládání





Alternativní ovládání (lze dokoupit):
ovládání na zeď



Zimní (zpětný) chod:
ano



Montáž bez tyče:
nelze





Prodlužovací tyč:
lze dokoupit (30cm - 33904; 40cm - 33944; 50cm - 33954)



Montáž na šikmý strop:
ano,
maximální úhel náklonu 30°



Otáčky za minutu:
80-130-170





Příkon motoru:
10W-23W-46W,
počet rychlostí: 3



Průtok vzduchu:
výrobce neuvádí



Hmotnost stropního ventilátoru:
5,9 kg





Typ motoru:
AC (střídavý)



Hlučnost:
tichý



Záruka na motor:
3 roky


 

Domácí ventilátory FARO
Značka FARO splňuje přísné požadavky při kontrolách kvality, a tak svými stropními ventilátory určuje evropský standard. Nabízí také ventilátory prestižního amerického výrobce HUNTER. Díky funkci léto/zima, která umožňuje úsporu energie v létě ochlazováním a v zimě ohříváním na základě přerozdělování vzduchu v místnosti, můžete ventilátory využívat v průběhu celého roku. Většina ventilátorů FARO je vybavena DC motory nové generace s delší životností, které umožňují úsporu elektrické energie, jsou méně hlučné a více šetrné k životnímu prostředí. Používá také systém snadné montáže a instalace.
Stropní ventilátor se zpětným chodem využijete i v zimě
Jak? Ve vytápěné místnosti se tvoří teplotní vrstvy: chladnější vzduch se drží u podlahy, zatímco lehčí teplejší vzduch stoupá vzhůru a ohřívá především strop. Tam nám ale není moc platný. Teplo potřebujeme hlavně u podlahy. Tady přichází na řadu stropní ventilátor, který teplotní vrstvy rozruší jemným pohybem vzduchu a prohřeje místnost rovnoměrně. Pro majitele vysokých stropů je to malý zázrak!
V zimě by se stropní ventilátory měly točit pomalu po směru hodinových ručiček. Tím dochází k nasávání studeného vzduchu zespodu a současně je stoupající teplý vzduch vytlačován podél stěn k zemi. Pozvolná cirkulace promíchává vrstvy vzduchu a vyrovnává teplotu v celé místnosti, ale bez průvanu. Takže nastavte topení místo 24 °C třeba na 18 °C a ušetřete až 20 % nákladů na topení.
Jakým způsobem stropní ventilátor dům ochlazuje?
Stropní ventilátory ovlivňují díky tahu vzduchu vnímání tepla a chladu, takže v létě není nutné tolik ochlazovat vzduch a přece při teplotách 25 °C nebo dokonce 27 °C máme stejný pocit jako při 22 °C bez stropního ventilátoru. Takto lze ušetřit mnoho energie a až 40 % z účtu za elektřinu. Samotný stropní ventilátor při plné rychlosti spotřebovává méně energie než 100wattová žárovka. Mnoho lidí proto upřednostňuje díky příjemnému a přirozeně vznikajícímu vánku stropní ventilátor před klimatizací.
 


5431 CZK


Více informací v gavri.cz