Kurca.cz
nakupuje ve slevě... a monitoruje historii cen ve více než 10M produktů
CasaFan CasaTherm 70040 S2000 FB Gold, sálavé infračervené topidlo, zánovní (doba použití 1 týden), záruka 2 roky

Historie ceny
Datum Cena v CZK
6.3.2022 3190

CasaFan CasaTherm 70040 S2000 FB Gold, sálavé infračervené topidlo, zánovní (doba použití 1 týden), záruka 2 roky

CasaTherm 70040 S2000 FB Gold
Sálavé infračervené topidlo CasaTherm 70040 S2000 FB Gold nabídne přesně to, co očekáváte od infračerveného vytápění. Je to především bezhlučný a čistý provoz, který se vyznačuje distribucí člověku přirozeného sálavého tepla. Sálavý princip vytápění zamezuje tepelným ztrátám a je efektivnější, protože ohřívá přímo okolní objekty a předměty, nikoliv pouze vzduch, jako je tomu v případě konvenčních topidel.
KONSTRUKCE A ZÁKLADNÍ SPECIFIKACE
Pokud se podíváme na topení na infračerveném principu CasaTherm 70040 S2000 FB Gold podrobněji, zaujme jeho válcová konstrukce, která má velmi kompaktní rozměry. Díky proporcím 663 x 106 x 72,5 mm toto topidlo umístíte v podstatě do libovolných prostor, kde potřebujete lokální vytápění. Součástí topidla je také držák, který umožňuje bezproblémovou montáž na stěnu.
Tělo přístroje je vyrobeno z hliníkové slitiny, povrchová úprava zařízení je stříbrná. Samotné tělo pak také poskytuje ochranu proti tryskající vodě vyjádřenou stupněm krytí IP55. Díky tomu je možné toto infračervené topidlo využívat také v částečně otevřených interiérech nebo exteriérech. Tyto prostory jsou k využívání infračerveného vytápění přímo předurčeny, protože konvenční topidla, ohřívající pouze vzduch, jsou zde v podstatě neúčinná.
Tento produkt patří do profesionální řady infračervených topidel CasaTherm, které dodává na trh německá značka CasaFan. 25 let zkušeností je zárukou použití kvalitních komponent a vše podléhá samozřejmě také důkladnému testování. Třeba životnost topné trubice výrobce uvádí na 5000 hodin nepřetržitého provozu.
RYCHLÉ A VÝKONNÉ VYTÁPĚNÍ
Okamžitý nástup tepla je charakteristickým znakem infračervených topidel, jako je právě CasaTherm 70040 S2000 FB Gold. Tento model má dobu náběhu menší než 5 vteřin a disponuje maximálním výkonem 2 000 W, který nabízí dostatečnou výhřevnost pro prostory o velikosti 11 m2.
Pro efektivní pokrytí vytápěného prostoru je vhodné přístroj umístit to výšky 2 m nad zem, kdy je schopen optimálně pokrýt prostor 3,6 x 3,6 m, což zhruba odpovídá již zmiňované ploše 11 m2. Při tomto umístění bude zajištěna rovnoměrná distribuce tepla na objekty v dosahu topidla.
NAPÁJENÍ
Napájecí napětí je 220 – 240 V, 50/60 Hz, což tak odpovídá napětí v běžné rozvodné síti. Proudový odběr pak je 8,7 A. Přístroj je rovněž osazen vypínačem přímo na zařízení. Základní obsluha infrazářiče je tak zcela bezproblémová.
DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: Sálavá topidla mají velmi vysoký zapínací proud, který často mnohonásobně překračuje násobek proudu jmenovitého. V závislosti na typu předřazené pojistky se obvod přeruší, když se hodnota proudu na krátkou dobu výrazně navýší. Tomu můžete předejít použitím pomalé pojistky. Stejně to platí i u jističů, resp. jejich správné volby. Proto doporučujeme připojovat topidlo k separátnímu obvodu. Kromě toho je možno použít i tzv. omezovač zapínacího proudu.
IDEÁLNÍ DO EXTERIÉRU A ČÁSTEČNĚ OTEVŘENÝCH PROSTOR
Kde se můžete na sálavé topidlo CasaTherm 70040 S2000 FB Gold spolehnout? Své uplatnění má zejména v částečně krytých exteriérech, jako jsou třeba tribuny stadionů, pódia nebo tržnice, ale je zde samozřejmě také velmi typické použití do částečně otevřených interiérů, tedy na terasách a předzahrádkách restaurací. Díky tomuto topidlu tak zajistíte tepelnou pohodu přesně v konkrétním místě zahříváním předmětů a osob. Toto infračervené topení představuje v otevřených prostorách efektivní řešení, které se může pochlubit vysokou účinností a ekonomikou provozu ve srovnání s konvenčními druhy vytápění.
Vzhledem ke stupni krytí IP55 je toto topidlo ideální také k využití v průmyslových nebo zemědělských objektech. Může se jednat o různé výrobní haly, sklady nebo dílny. V zemědělství pak třeba skleníky nebo prostory na ustájení dobytka a jiné. Všechny tyto prostory se obecně špatně vytápí, a tak jsou zde infračervená topidla velmi dobrou volbou. Sálavé topidlo CasaTherm 70040 S2000 FB Gold může být instalováno i v dalších obtížně vytápěných objektech, jako jsou třeba vstupy do obchodů, muzea, ale také církevní stavby a kostely nebo kulturní památky.
VYUŽITÍ PRO SPECIFICKÉ ÚČELY A NA STAVBĚ
Celková odolnost konstrukce tohoto zařízení z něj zároveň činí velmi dobrou volbu do drsných a vlhkých podmínek, kde dokáže zajistit bezpečnost při obsluze. Nevadí mu tedy ani mokré prostředí. Proto má široké uplatnění třeba při vysoušení zdiva a sklepů, čímž se uplatí i ve specifických případech, jako mohou být záplavy. Vyhříváním stěn ale také třeba znesnadňuje usazování plísním.
Díky schopnosti ohřívat přímo objekty v dosahu lze přístroj použít také k rozmrazování materiálů, a to třeba na stavbách, kde si najde i řadu jiného uplatnění plynoucího z vysoké účinnosti v exteriérech.


3258 CZK


Více informací v gavri.cz