
Pohostinství & gastronomie 2
Značka: TAKTIK
Dostupnost: in stock
Dostupné v dalších obchodech
Popis produktu
2. díl z moderní pětidílné učebnicové řady Pohostinství a gastronomie je určen pro učňovský obor kuchař-číšník i pro hotelové školy. Je plně v souladu s platným RVP pro odborný předmět Technologie přípravy pokrmů. Rozdělen je do 10 tematických celků od bezpečnosti práce a správného skladování potravin přes základní techniky v kuchyni (vaření, dušení, pečení nebo smažení) až po význam i kritiku konveniencí. Důraz klade na nové trendy ve stravování, alternativní způsoby ve výživě i odraz zdravého životního stylu v gastronomii.V souladu s RVP10 tematických okruhů: Bezpečná a zdravá práce (bezpečnost práce, první pomoc, onemocnění, bezpečnost potravin) Sklady (podmínky ve skladu a druhy skladů; obstarávání, převzetí a vydávání zboží; kontroly a hodnocení skladů) Kuchyně jako výrobní středisko (popis pracovního místa v pohostinství; kuchyně – mé pracoviště; typy kuchyní a vybavení) Práce s informacemi (plánovaní vlastní práce, profesní rozvoj, práce s odbornou literaturou) Základní techniky v kuchyni (předběžná příprava potravin, zpracování potravin, tepelná úprava potravin) Polévky a vývary (význam polévek, přehled druhů polévek: čiré, zahuštěné a speciální) Omáčky (význam omáček, způsoby jejich zjemňování a zahušťování; přehled základních omáček; charakteristiky a servírování omáček; nejznámější české omáčky; máslové směsi) Přílohy (význam a rozdělení příloh) Bezmasé pokrmy (význam a rozdělení bezmasých pokrmů) Konvenience (význam, rozdělení, kritika a využití polotovarů)
Specifikace
- Stav: new
- Typ produktu:SOŠ a Gymnázia > Odborné předměty > Gastronomie
- GTIN/EAN: 9788077031929
- Prodejce/Program: KnihyDobrovsky.cz