Zkvašeno - Zuzana Ouhrabková, Vláďa Sojka

Zkvašeno - Zuzana Ouhrabková, Vláďa Sojka

535,00 CZK
Průměrná cena 535,00 CZK
Historické minimum 535,00 CZK

Značka: Jota

Dostupnost: in stock

Poslední aktualizace: 2025-12-17 22:55:39

Sledujeme od: Jun 12, 2025

Popis produktu

Všechno, co potřebujete vědět o domácím kvašení. Kuchařka na doma plná úžasných receptů na rychlá, zdravá a chutná jídla i pro začátečníky. Kvašení a kysání patří pravděpodobně k nejstarším způsobům konzervace jídla a získávání nových chutí. Jen si představte toho pračlověka, který nechal stát omylem přes den obilnou kaši v teple, napršelo mu do nasbíraných malin nebo zapomněl rybičky v nádobě s mořskou vodou a našel je až za pár týdnů. Zvědavý pračlověk ochutnal (v případě nakvašené kaše ji teda ale ještě musel upéct) a ejhle – objevil malinové víno, rybí omáčku a kváskové pečivo. A to je právě jedno z kouzel kvašení – na domácí přípravu nepotřebujete moc věcí, nic extra nemusíte umět a možnosti jsou tak široké, že určitě najdete něco, co vám bude chutnat. Nebojte se selhání a hlavně se do toho pusťte. S touto knihou získáte představu o tom, co znamená živit člověka i jeho mikroby, jak si připravovat smysluplné a široce využitelné fermenty a sestavovat z nich plnohodnotné pokrmy. Cílem každého receptu pak je, aby jídlo hotové do pár minut bylo i chuťově bohaté, plné textur a vůní a bylo synbiotické, čili aby obsahovalo zásadní podíl doporučené denní porce vlákniny a zároveň i živé mikroorganismy. Vláďa i Zuzka toto téma doslova žijí každý den už více než deset let a předkládají své zkušenosti s oblíbenými fermenty a recepty, bez kterých už si svoje každodenní jídlo nedovedou představit. Máte touhu začít a nevíte, ze kterého konce to vzít? Nebo už jste něco zkusili, ale nedaří se? Udělejte to jednoduše. Zvládli to pralidé, zvládnete to taky! Editor: Kamila HladkáFotografie: Lucia Švorcová

Specifikace

Dostupné v dalších obchodech

Podobné produkty

Další produkty