Chemie na talíři - Ondřej Dvořák - e-kniha

Chemie na talíři - Ondřej Dvořák - e-kniha

339,00 CZK
Průměrná cena 339,00 CZK
Historické minimum 339,00 CZK

Značka: Grada

Dostupnost: in stock

Poslední aktualizace: 2025-11-29 12:21:56

Sledujeme od: Jun 12, 2025

Popis produktu

eBook: „Nikdy nevěř chemikovi, který neumí vařit.“ Co se stane, když pustíte do kuchyně někoho, kdo se vyzná v chemii? Bude výsledkem chutné jídlo, nebo exploze? V případě Ondřeje Dvořáka vám garantujeme to první, a nádavkem dostanete ještě obrovské množství překvapivých, zábavných, zajímavých a fundovaných informací o tom, jaké chemické a fyzikální procesy jsou odpovědné za středně propečený hovězí steak, omamnou vůni smaženého řízku, křupavou zeleninu, nadýchaný popcorn nebo tu nejlepší domácí zmrzlinu… vzorce ještě nikdy nebyly tak přístupné a zábavné! Držíte v rukou knihu, která nabízí skutečně pestré čtení. Výklad o chemických vlastnostech základních potravin jako cukr, mléko, máslo, maso či voda vystřídá exkurz do zákoutí mongolské kuchyně. Od popisu principu vnímání chutí se dostaneme k tomu, proč jsou některé papričky opravdu hodně pálivé, dozvíme se, za co je v kuchyni odpovědná Maillardova reakce a jen tak mimochodem se naučíme, jak připravit steak podle našich představ. I taková totiž může být chemie: skutečně praktická věda, úzce propojená s našimi každodenními životy.

Specifikace

  • Stav: new
  • Typ produktu:ebook
  • Prodejce/Program: KnihyDobrovsky.cz

Dostupné v dalších obchodech

Podobné produkty

Další produkty