Kurca.cz
nakupuje ve slevě... a monitoruje historii cen ve více než 10M produktů
Noaton AP 2145, čistička vzduchu s ionizátorem, zánovní (doba použití 1 týden), záruka 2 roky

Historie ceny
Datum Cena v CZK
16.4.2022 2290
4.2.2022 3390
13.11.2021 2690
26.10.2021 3490

Noaton AP 2145, čistička vzduchu s ionizátorem, zánovní (doba použití 1 týden), záruka 2 roky

Čistička vzduchu s ionizátorem Noaton AP 2145
Čištění vzduchu nebylo nikdy tak jednoduché! Objevte naši čističku vzduchu Noaton AP 2145, která v sobě kombinuje nejmodernější technologie k dosažení maximálního čisticího výkonu. Kromě HEPA filtru se o čistotu a kvalitu vzduchu stará také vrstva aktivního uhlíku, fotokatalytický filtr s UV lampou a ionizátor.
Díky inteligentnímu senzoru kvality ovzduší a automatickému režimu pracuje čistička velmi efektivně a úsporně. Při čištění vzduchu se navíc nemusíte omezovat na jednu místnost - čistička Noaton AP 2145 disponuje nízkou hmotností, malými rozměry a nízko položeným těžištěm. Tato kombinace umožňuje snadnou manipulaci.
Parametry:



Orientační velikost místnosti:
do 45 m2



Technologie čištění vzduchu:
předfiltr, kombinovaný filtr: HEPA (H13) + uhlíkový filtr + TiO2 filtr, UV (UV-C), ionizátor



Ionizátor (iontový vítr):
ano, vypínatelný





Vzduchový průtok:
max. 200 m3/hod



Počet rychlostí ventilátoru:
4 rychlosti



Hlučnost:
max. 53 dB





Ukazatel kvality vzduchu:
ano (1.0 PM)



Automatický režim:
ano



Funkce navíc:
Dětská pojistka





Časovač:
ano
(1-2-4-8 h.)



Noční režim:
ano



Dálkové ovládání:
ne





Příkon:
21 - 28 - 35 - 40 W



Rozměry:
325 x 202 x 530 mm



Hmotnost:
4,8 kg



Proč zvolit čističku s kombinací hepa, uhlíkového a fotokatalytického filtru?
 
HEPA filtr (99,97%)
Filtr třídy H13, který odstraňuje 99,97 % pevných částic ve vzduchu, které jej znečišťují. Dále odstraňuje plísňotvorné zárodky a spóry. Slouží jako prevence přemnožení roztočů odstraňuje pyly a alergeny, čímž zmírňuje projevy alergie a astma.
Uhlíkový filtr
Eliminuje běžné zápachy v domácnosti jako je zápach z kuchyně nebo zápach domácích mazlíčků. Dále odstraňuje zápachy barev, laků a lepidel a také účinně bojuje proti cigaretovému kouři či kouři z krbu.
Fotokatalytický filtr
S pomocí UV světla dezinfikuje vzduch v místnosti tak, že odstraňuje viry, bakterie, mikroby, plísně. Kromě toho tento filtr také sterilizuje i samotnou čističku. Odstraňuje karcinogenní látky a rozkládá zbytkové částice na neškodné minerální látky.
Jaký je princip čištění vzduchu s kombinovaným filtrem?
Součástí balení čističky Noaton AP 2145 je speciální filtr AP 2145HCT, který kombinuje HEPA filtr, uhlíkový filtr a TiO2. Právě tato kombinace stojí za vysokou účinností čističky.
Čištění vzduchu probíhá v několika fázích:

V první fázi je vzduch nasáván na zadní straně přístroje, kde se na předfiltru zachytí hrubé nečistoty, jako jsou vlasy, chlupy a jiné velké částice. Po předfiltru následuje vrstva HEPA filtru, který zachytí mikroskopické částice do velikosti 3 mikrometrů. V této vrstvě filtru ulpívají pyly, roztoči, prach, pyl i větší částice kouře. Vzduch očištěný v HEPA filtru následně putuje k vrstvě vysoce kvalitního aktivního uhlíku, který zachytí pachy, kouře, formaldehyd a podobné látky. Poslední čištění probíhá pomocí fotokatalytického filtru, na kterém se za pomoci UV záření rozloží zbytkové biologické materiály na oxid uhličitý a vodu. Přes ventilátor se pak dostává očištěný vzduch zpět do místnosti.
Co je to fotokatalytický filtr?
Fotokatalytický filtr, nebo-li TiO2 filtr, je mřížka tvořená z oxidu titaničitého. Při kontaktu TiO2 s UV zářením se spustí fotokatalytická reakce, při níž se organické látky v dosahu filtru rozkládají na vodu a oxid uhličitý. Filtr se při používání nijak nezanáší ani neopotřebovává a má tak teoreticky neomezenou životnost (v případě správného používání).
U čističky vzduchu Noaton AP 2145 se UV lampa spouští automaticky při každém zapnutí přístroje a běží po dobu 30 minut. Při nepřetržitém provozu se pak spíná na 30 minut vždy 1x za 24 hodin. V případě, že ji budete chtít spustit kdykoliv jindy, stačí 1x zmáčknout tlačítko dětské pojistky.
K čemu slouží ionizátor
Čistička Noaton AP 2145 disponuje funkcí ionizace, kterou je možné v případě potřeby vypnout. K čemu ale takový ionizátor slouží? Ionizátor produkuje záporné ionty, které ničí účinky škodlivých látek obsažených ve vzduchu a zároveň shlukuje částice prachu či spory plísní, které se pak snadněji usadí a je možné je při úklidu pohodlně setřít hadříkem. V přírodě dochází ke vzniku záporných iontů například při bouřce. Vzduch očištěný pomocí ionizátoru tak pocitově připomíná čerstvý vzduch po bouřce. Na lidský organismus mají záporné ionty velmi významný vliv. Pomáhají proti únavě, bolestem hlavy, nespavosti a dokonce i proti depresím.
Funkce čističky AP 2145
Dotykový displej nabízí ovládání 6 funkcí:
Ionizace – funkci ionizace je podrobně popsána výše. Zde jen připomeneme, že funkce je vypínatelná a přístroj lze bez problémů používat jen jako čističku vzduchu. Blikající dioda ionizátoru rovněž slouží jako signalizace pro ucpaný HEPA filtr.
Dětský zámek – při stlačení tlačítka (1x) se zapne UV lampa. V případě


2342 CZK


Více informací v gavri.cz