Kurca.cz
nakupuje ve slevě... a monitoruje historii cen ve více než 10M produktů
Noaton AC 5108, mobilní klimatizace zánovní (použití 1 týden, záruka 2 roky)

Historie ceny
Datum Cena v CZK
13.5.2022 5990
26.10.2021 6890

Noaton AC 5108, mobilní klimatizace zánovní (použití 1 týden, záruka 2 roky)

Klimatizace do bytu či kanceláře
Mobilní klimatizace Noaton AC 5108 je skvělým mobilním pomocníkem pro horké letní dny. Se svým chladícím výkonem 8 000 Btu/hod zvládne vychladit místnost o velikosti zhruba 30 m2 (75 m3). Díky malým rozměrům a elegantnímu designu skvěle zapadne mezi zbylé vybavení vaší domácnosti. Klimatizace je nejen účinná, ale také poměrně úsporná – její spotřeba totiž nepřesahuje 891 W.
Příslušenství k mobilní klimatizaci Noaton
Mobilní klimatizace Noaton AC 5108 je standardně dodávaná s dálkovým ovládáním, které umožňuje pohodlné nastavení teploty i z pohovky. Dále je klimatizace vybavena odvodní hadicí o délce 1,5 – 1,6 m a průměru 14,5cm, pomocí které je možné teplý vzduch vyvést ven z místnosti například oknem. Pro vyšší účinnost při odvádění tepla přes okno doporučujeme zakoupit také speciální těsnění do oken AL 4010.





Chladící výkon:
8 000 Btu/hod. (2,35 kW)



Max velikost místnosti:
30 m2 /75 m3
(výška stropu 2,5m)



Dálkové ovládání:
součástí balení





Hlučnost
(vzdálenost 1 m od přístroje):
max 63 dB



Vzduchový výkon:
max 290 m3/h



Automatické udržování teploty:
ano





Noční režim:
ano



Rozměry:
70 x 30 x 30 cm



Váha:
20,5 kg





Nejnižší dosažitelná teplota:
16°C



Délka a průměr odvodní hadice:
1,5 - 1,6 m a 14,5 cm



Transport:
Kolečka, držadlo




Nasměrování vzduchu lamelami:
ano, manuálně



Režim/funkce topení:
ne



Časovač:
odložený start, automatické vypnutí





Funkce ventilace bez zapnutého chlazení:
ano



Filtry pro čištění vzduchu:
předfiltr



Délka kabelu:
1,80 m



FUNKCE VENTILÁTORU PRO DOKONALE VYCHLAZENOU MÍSTNOST
Kromě klimatizování místnosti zvládne mobilní klimatizace Noaton AC 5108 také funkci radiálního ventilátoru ve 2 rychlostech, který využijete pro účinnou alokaci ochlazeného vzduchu po celém prostoru místnosti.
ODVLHČOVAČ PROTI POCENÍ
Vzdušná vlhkost posiluje pocit nepříjemného horka a pocení. Také na to výrobce myslel, a proto je klimatizace vybavena funkcí výkonného odvlhčovače. Mobilní klimatizace Noaton 5108 dokáže odvlhčit až 1 litr za hodinu, což napomáhá pocitu chladnějšího vzduchu v místnosti.
VÝHODY A NEVÝHODY MOBILNÍ KLIMATIZACE
Kromě příznivé ceny je jednou z nejdůležitějších výhod mobilní klimatizace její rychlé zprovoznění bez nutností jakýchkoliv stavebních úprav nebo instalací. Klimatizaci jednoduše jen vybalíte, zapojíte do elektřiny, prostrčíte odvodní hadici oknem a můžete se začít těšit z benefitů tohoto pomocníka.

Nespornou výhodou mobilní klimatizace je právě její mobilita; klimatizaci je možné vytáhnout ze skříně jen v případě potřeby a umístit do libovolné místnosti, kterou potřebujete zchladit. Nemusíte se omezovat jen na jednu místnost – v průběhu dne můžete klimatizaci přesouvat a vytvořit komfortní podmínky ve všech obytných místnostech ve vašem bytě či domě. Klimatizaci můžete s sebou sbalit také například na chatu.
Neočekávejte však od mobilní klimatizace stejný výkon jako od klasické zabudované. Mobilní klimatizace mají slabší mechanismus a díky vývodu tepla skrze okno dochází k částečnému vnikání teplého vzduchu zpátky do místnosti. Je potřeba počítat také s vyšší hlučností. Na rozdíl od běžných klimatizací, které mají kompresor zvenčí budovy, mobilní klimatizace má kompresor přímo v těle stroje. Hluk tedy budete muset snášet v místnosti, což vás může během noci rušit.
ÚSPORNÉ A EKOLOGICKÉ CHLADIVO R290
Mobilní klimatizace Noaton AC 5108 využívá přírodní chladivo R290. Jedná se o nový typ chladiva, který na rozdíl od svých předchůdců neobsahuje škodlivé freony. Nejen, že neničí ozonovou vrstvu, ale díky skvělým termodynamických vlastnostem zajišťuje efektivní a úsporný provoz, nezničí tedy ani vaši peněženku.


6127 CZK


Více informací v gavri.cz