Kurca.cz
nakupuje ve slevě... a monitoruje historii cen ve více než 10M produktů
Noaton AC 5112 + AL 4010, mobilní klimatizace + těsnění oken (4m)

Historie ceny
Datum Cena v CZK
26.10.2021 13300

Noaton AC 5112 + AL 4010, mobilní klimatizace + těsnění oken (4m)

Kompaktní mobilní klimatizace Noaton AC 5112 včetně těsnění oken Noaton AL 4010
Objevte naši mobilní klimatizaci Noaton AC 5112 s moderním designem a bohatou nabídkou funkcí, díky kterým získáte skvělého pomocníka v letním období. Jedná se o elegantní řešení v oboru klimatizací, protože tento přístroj není nutné instalovat do zdi. Zamezíte tak zbytečným stavebním úpravám. Disponuje odvodní hadicí, pomocí které lze vyvádět teplý vzduch oknem ven. Okno jednoduše utěsníte těsněním oken AL 4010 od značky Noaton.
Multifunkční přístroj 3v1
Tento přístroj, disponující chladícím výkonem až 12 000 Btu/hod v sobě skrývá hned 3 přístroje - klimatizaci, odvlhčovač vzduchu a ventilátor.
Tato jednohadicová mobilní klimatizace fúzuje technologie klimatizace, odvlhčovače a ventilátoru do jedné antitepelné tvrze, která změní vaši místnost v ledové království.

jejím primárním účelem se ochladit a osvěžit vše, co jí padne do cesty
v momentě, kdy spustíte tuto klimatizaci, začne v místnosti proudit studený vzduch. Díky cirkulaci se stlačí teplý vzduch dolů a ten se následně nasaje do otvorů klimatizace. Tím pádem se z místnosti dostane teplý vzduch a dojde ke snížení teploty.
v případě, že kliknete na tlačítko pro odvlhčování, transformuje se klimatizace v odvlhčovač vzduchu, který začne nekompromisně požírat nadměrnou vlhkost v místnosti.

Utěsněte okno a zvyšte výkon mobilní klimatizace
Proč používat těsnění oken?
Těsnění oken pro mobilní klimatizace je nezbytnou součástí každého takového přístroje. Správná mobilní klimatizace má totiž alespoň jednu odvodní hadici, která odvádí teplý vzduch pryč. Vývod této odvodní hadice je nejlepší umístit někam ven. A právě díky těsnění oken zabráníme tomu, aby se tento teplý vzduch vracel zpět do místnosti. To znamená dvě věci - místnost bude rychleji ochlazena a ušetříme tak za energii.
Těsnění oken tak šetří čas a náklady, prodlužuje životnost přístroje a v neposlední řadě funguje jako síť proti hmyzu.Těsnění lze koupit také samostatně zde.





Chladící výkon:
12 000 Btu/hod. (3,5 kW)



Max velikost místnosti:
46 m2 /115 m3
(výška stropu 2,5m)



Dálkové ovládání:
součástí balení





Hlučnost
(vzdálenost 1 m od přístroje):
max 65 dB



Vzduchový výkon:
max 400 m3/h



Automatické udržování teploty:
ano





Noční režim:
ano



Rozměry:
75 x 47 x 38 cm



Váha:
31,3 kg





Nejnižší dosažitelná teplota:
16°C



Délka a průměr odvodní hadice:
1,5 - 1,6 m a 15 cm



Transport:
Kolečka, držadlo




Nasměrování vzduchu lamelami:
ano, funkce Swing



Režim/funkce topení:
ne



Časovač:
odložený start, automatické vypnutí





Funkce ventilace bez zapnutého chlazení:
ano



Filtry pro čištění vzduchu:
předfiltr



Délka kabelu:
1,80 m



Princip fungování jednohadicové mobilní klimatizace
Tento typ mobilní klimatizace funguje tak, že okolní vzduch je nasáván do přístroje přes jeho stěny, kde následně projde chladící jednotkou. To má za následek vytvoření teplého vzduchu, který je odváděn odvodní hadicí pryč a vzduchu studeného, který je vpouštěn zpět do místnosti.
Přenosná klimatizace, jediná odpověď na horko!
Koupíte, rozbalíte, chladíte! Jak vidíte, samotný princip fungování je primitivní. Oproti klasické klimatizaci, jejíž instalace vyžaduje chirurgický zákrok v místnosti, což se ve výsledku může přirovnat k Sisyfovské práci, je mobilní klimatizace  oblíbeným řešením pro bystrohlavé bytosti. Jedná se o samoinstalační klimatizaci - jediné, co k jejímu provozu potřebujeme, je zasunout... zástrčku do zásuvky.
Výhody a ještě větší výhody mobilní klimatizace
Oproti svým vrstevníkům se stejným výkonem, jsou jeho rozměry menší. Nevyžaduje zavádějící instalační postup a jeho samotná instalace je srovnatelná se zavazováním tkaniček. Obrovskou výhodou je příznivá pořizovací cena. Oproti nástěnným klimatizacím je přenosná klimatizace mnohem levnější, namísto jedné klimatizace split si můžete pořídit alespoň dvě klimošky. Díky jednoduché manipulaci ji lze používat téměř kdekoliv. Vychladí obývák, ložnici, půdu, kancelář a v neposlední řadě i skladové prostory.
Co hledat u klimatizace...
Mezi nejdůležitější parametry patří chladící výkon a vzduchový průtok, kde platí pravidlo čím vyšší hodnoty, tím víc chladí. Ideální klimatizace by měla obsahovat i funkci odvlhčování vzduchu a svého neodmyslitelného parťáka těsnění oken.
Pořiďte si těsnění oken pro evropská okna
V recenzích na mobilní klimatizace si uživatelé nejčastěji povzdechnou nad těžko dostupným těsněním pro mobilní klimatizace. Účinnost mobilní klimatizace do bytu je závislá na správném utěsnění otevřeného okna, skrz které prochází hadice. Často se k mobilním klimatizacím dodává těsnění pro posuvná (americká) okna, která do evropských oken nejdou nasadit.
Odvlhčování vzduchu s mobilní klimatizací
Vedlejším efektem ochlazování s pomocí klimatizace je odvlhčování vzduchu.


13584 CZK


Více informací v gavri.cz