Kurca.cz
nakupuje ve slevě... a monitoruje historii cen ve více než 10M produktů
Clean Air Optima CA-607B, zvlhčovač vzduchu

Historie ceny
Datum Cena v CZK
26.10.2021 4111

Clean Air Optima CA-607B, zvlhčovač vzduchu

Zvlhčovač vzduchu holandské značky Clean Air Optima CA-607B.
Vytváří čistou a osvěžující studenou mlhu. Je vybaven vodním filtrem, který zajišťuje odstraňování vodního kamene, čištění a změkčení vody z vodovodu. Vodní filtr lze čistit dvakrát týdně pod tekoucí vodou. Filtr s iontovým stříbrem odstraňuje bakterie a viry ve vodní nádrži zvlhčovače a lze je čistit dvakrát týdně pod tekoucí vodou a měl by se vyměňovat nejméně 1x ročně. Zvlhčovač CA-607B je vhodný pro místnosti do 65 m2 (výkon odpařování: 120 ml/h - 480 ml/h). Pomoci hygrostatu lze nastavit požadovanou vlhkost vzduchu v místnosti (45% - 90%), kterou bude přístroj udržovat. Ionizátor vzduchu produkuje záporné ionty, které vytváří v místnosti pocit čerstvého vzduchu po bouřce. Zvlhčovač vzduchu Clean Air Optima CA-607B má funkci předehřev, která zvyšuje zvlhčovací výkon přístroje. Nízká hlučnost zvlhčovače (<25 dB) umožňuje používat přístroj i v noci. Časovač a dálkové ovládání zvyšují komfort při použití zvlhčovače vzduchu CA-607B. 
Vlastnosti zvlhčovače vzduchu:



Zvlhčovací výkon:
120 - 480 ml / hod



Kapacita vodní nádržky:
5,5 l



Orientační velikost místnosti:
do 65 m2





Technologie zvlhčování:
ultrazvukem tvořená studená mlha



Čištění vody v nádržce: 
ano - 2 filtry:
vodní
antibakteriální s nanostříbrem



Technologie čištění vzduchu:
nemá vzduchový filtr





Ionizátor:
ano



Aromaterapie: 
ano



Předehřev vody:
ano (zvyšuje účinnost přístroje a zabíjí bakterie)





Hlučnost:
max. 25 dB



Automatické udržování vlhkosti: 
ano



Časovač:
ano - 1-12 h nebo nepřetržitý chod





Dálkové ovládání:
ano



Ukazatel teploty:
ano



Ukazatel vlhkosti: 
ano





Příkon:
25 W



Hmotnost:
3,4 kg



Rozměry:
23,0 x 15,0 x 37,0 cm


 
Jaký typ zvlhčovače zvolit?
Nejrozšířenějšími typy zvlhčovačů jsou parní zvlhčovače vzduchu, které postupně zahřívají vodu, která se mění na páru a zvlhčuje místnost. K dalším typům patří ultrazvukové zvlhčovače, které mají sice vyšší pořizovací cenu zato nižší výdaje na spotřebu energie a nejsou tolik hlučné jako ty parní. Pomocí vysokofrekvenčních ultrazvukových vln jsou jednotlivé kapky vody rozrušovány na drobné mikrokapičky, které podobně jako mlha zvlhčují okolní prostředí. U každé technologie ovšem není rozhodující, jakým způsobem je voda přeměňována na páru, ale spíše výkon zvlhčovače, která se projeví na jeho účinnosti a spotřebě elektřiny.
Kam zvlhčovač umístit?
Zvlhčovač je vhodné používat ve všech obytných prostorách, v nejlepším případě by měl být v nepřetržitém provozu v uzavřené místnosti, aby vytvořená vlhkost oknem nebo dveřmi neunikala. Zvlhčovač je nejvhodnější umístit na zem nebo do nepatrné výšky. Pokud si zvlhčovač domů pořídíte, dbejte na jeho čistotu. Vodu ve zvlhčovači je nutné pravidelně měnit (alespoň jednou za tři dny), protože se v ní mohou tvořit bakterie či choroboplodné zárodky, které se v ní přirozeně množí. 

JAK FUNGUJE IONIZÁTOR VZDUCHU. 
Ionizátory vzduchu generují záporné ionty (anionty), a tím je dosaženo hned několika efektů. Dýcháme vzduch mající efekt čerstvého vzduchu po bouřce. Civilizace produkuje mnoho kladných iontů (DVD, TV, auta atd.), jež mají škodlivý účinek na zdraví (bolest hlavy, únava, ospalost). Záporné ionty neutralizují ve vzduchu kladné ionty (kationty). Nabité částice shlukují na sebe i ty nejmenší částice prachu, a tyto shluky spadnou na horizontální plochu, kde se snadně odstraní hadrem nebo vysavačem. Nevýhodou ionizátorů je, že mohou produkovat ozon, který je ve větším množství škodlivý pro zdraví (obzvlášť pro astmatiky). Dle normy ČSN EN 60335-2-65 produkce ozonu nesmí překročit 0,05 ppm. Tuto normu musí splňovat jakýkoliv  ionizátor  na českém trhu. Ionizátor vzduchu zvlhčovače vzduchu Clean Air Optima CA-607 splňuje normu 60335-2-65. Ionizátor nevyžaduje žádnou údržbu. Životnost ionizátoru není omezená. 
Čističky vzduchu a zvlhčovače značky Clean Air Optima pomáhají zlepšit ovzduší v místnosti. Zvlhčovače vzduchu Clean Air Optima jsou vhodné do bytu a pro děti. Společnost Clean Air Optima provádí u zvlhčovačů vzduchu neustále testy u různých nezávislých organizací. Od těchto společností mají čističky vzduchu a zvlhčovače značky Clean Air Optima dobré recenze.
 


4108 CZK


Více informací v gavri.cz