Kurca.cz
nakupuje ve slevě... a monitoruje historii cen ve více než 10M produktů
Clean Air Optima CA-605, zvlhčovač vzduchu

Historie ceny
Datum Cena v CZK
26.10.2021 4444

Clean Air Optima CA-605, zvlhčovač vzduchu

Elegantní, výkonný i praktický zvlhčovač do domácnosti i kanceláře.
Zvlhčovač CA-605 má vysoce kvalitní materiály z nadprůměrného plastu a hladký lesklý povrch s nenuceým displejem. Tento přístroj vypadá luxusně a s radostí ho budete vystavovat na odiv.

Nádrž se velmi snadno vytahuje a má o něco matnější povrch. Nádrž má decentní, jdenobodové podsvícení modrou diodou pro kontrolu výše hladiny. Ihned po nasazení do zásuvky přístroj začíná zobrazovat teplotu a vlhkost v místnosti, není ho potřeba ani zapínat. Jediným pohledem tak můžete zkontrolovat stav ovzduší bez plýtvání energií. Tlačítka na spodním ovládacím panelu jsou dotyková, velmi citlivá a reagují na nejjemnější dotyk. Displej po chvíli nečinnosti automaticky tlumí jas podsvícení na minimum. Zvlhčování je dostatečně tiché (max 25dB) i pro noční provoz. Dálkový ovladač a časovač vypnutí zvyšují komfort užívání. Vyroben holandskou společností Clean Air Optima.
Zázračný Předehřev
Zajímavá funkce tohoto zvlhčovače je předehřev. Předehřev lehce ohřívá mlhu, aby neochlazovala vzduch v místnosti. Běžné ultrazvukové zvlhčovače vzduch díky fyzikálním zákonitostem částečně ochlazují (asi o 1-2°C). S předehřevem máte větší komfort, který nejvíc ocení babičky, děti a nemocní lidé. Zapnutím předehřevu můžete dokonce i upravit kvalitu vody, protože ji zahřívá už v nádrži a tím neutralizuje bakterie, které se ve stojaté vodě mohou začít množit. Ohřívání vody je oproti běžnému chodu naprosto bezhlučné.
Popis  zvlhčovače vzduchu CA-605:



Zvlhčovací výkon:
120 - 480 ml / hod



Kapacita vodní nádržky:
5 l



Orientační velikost místnosti:
do 65 m2





Technologie zvlhčování:
ultrazvukem tvořená studená mlha



Čištění vody v nádržce:
obnovitelné filtry:
demineralizační + antibakteriální



Technologie čištění vzduchu:
nemá vzduchový filtr





Ionizátor:
ano (lze vypínat)



Aromaterapie:
ne



Předehřev vody:
ano





Hlučnost:
max. 25 dB



Automatické udržování vlhkosti:
ano



Časovač:
ano - 1-12 h nebo nepřetržitý chod





Dálkové ovládání:
ano



Ukazatel teploty:
ano



Ukazatel vlhkosti:
ano





Příkon:
30 W



Hmotnost:
2,9 kg



Rozměry:
35,0 x 20,5 x 27,3 cm


 
Kam zvlhčovač umístit?
Zvlhčovač je vhodné používat ve všech obytných prostorách, v nejlepším případě by měl být v nepřetržitém provozu v uzavřené místnosti, aby vytvořená vlhkost oknem nebo dveřmi neunikala. Zvlhčovač je nejvhodnější umístit na zem nebo do nepatrné výšky. Pokud si zvlhčovač domů pořídíte, dbejte na jeho čistotu. Vodu ve zvlhčovači je nutné pravidelně měnit (alespoň jednou za tři dny), protože se v ní mohou tvořit bakterie či choroboplodné zárodky, které se v ní přirozeně množí. 

JAK FUNGUJE IONIZÁTOR VZDUCHU. 
Ionizátory vzduchu generují záporné ionty (anionty), a tím je dosaženo hned několika efektů. Dýcháme vzduch mající efekt čerstvého vzduchu po bouřce. Civilizace produkuje mnoho kladných iontů (DVD, TV, auta atd.), jež mají škodlivý účinek na zdraví (bolest hlavy, únava, ospalost). Záporné ionty neutralizují ve vzduchu kladné ionty (kationty). Nabité částice shlukují na sebe i ty nejmenší částice prachu, a tyto shluky spadnou na horizontální plochu, kde se snadně odstraní hadrem nebo vysavačem. Nevýhodou ionizátorů je, že mohou produkovat ozon, který je ve větším množství škodlivý pro zdraví (obzvlášť pro astmatiky). Dle normy ČSN EN 60335-2-65 produkce ozonu nesmí překročit 0,05 ppm. Tuto normu musí splňovat jakýkoliv  ionizátor  na českém trhu. Ionizátor vzduchu zvlhčovače vzduchu Clean Air Optima CA-605 splňuje normu 60335-2-65. Ionizátor nevyžaduje žádnou údržbu. Životnost ionizátoru není omezená. 
Čističky vzduchu a zvlhčovače značky Clean Air Optima pomáhají zlepšit ovzduší v místnosti. Zvlhčovače vzduchu Clean Air Optima jsou vhodné do bytu a pro děti. Společnost Clean Air Optima provádí u zvlhčovačů vzduchu neustále testy u různých nezávislých organizací. Od těchto společností mají čističky vzduchu a zvlhčovače značky Clean Air Optima dobré recenze. 


4441 CZK


Více informací v gavri.cz